© Rootsville.eu

Kristen R. Bromley (US)
tiltle: Muagsician
music: Jazz
release date: january 15, 2024
info artist: Kristen R. Bromley
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2024


Muagsician, de nieuwste release van Kristen R. Bromley, toont haar voornamelijk als gitaarsolist op dit album met 2 schijven en 25 nummers. Het spelen van solo-jazzgitaar vereist een grote mate van muzikaliteit en is ook een beetje een goocheltruc, omdat het niet mogelijk is om de melodie, de baslijn, de ritmische groove, een geïmproviseerde solo en de akkoorden allemaal tegelijk te componeren. dezelfde tijd. Dus gedeeltelijk moet Kristen de illusie creëren dat deze dingen er allemaal zijn, door stukjes van elk van deze elementen vakkundig met elkaar te verweven in een bepaalde uitvoering. Het resultaat is de combinatie van een muzikant en een muzikale goochelaar – een muagsician – en pure muzikale magie. Het album bestaat uit originele selecties, covers van jazzstandaarden en enkele arrangementen van traditionele folk- of hymnesmelodieën. Op 8 nummers staan ook enkele gezongen melodieën, die het solo-gitaarspel mooi compenseren.

In januari 2016 liep dr. Bromley een ernstige breuk op aan het opperarmbeen van haar linkerarm, waarbij ook haar radiale zenuw in de linkerarm werd bekneld. Ondanks een zeer sombere prognose, die suggereerde dat ze in het beste geval een heel klein percentage van de functie van haar linkerarm en hand zou terugkrijgen, werkt Dr. Bromley tegenwoordig als muzikant en gitarist. Toen ze gewond raakte, kreeg ze een speciale priesterschapszegen waarin God haar beloofde dat ze dankzij haar geloof volledig zou herstellen. Deze wonderbaarlijke belofte is werkelijk werkelijkheid geworden. Na enkele maanden geduld en wachten begon ze langzaamaan het vermogen terug te krijgen om haar pols en vingers te bewegen, en weken later kon ze geleidelijk haar vermogen om gitaar te spelen opnieuw ontwikkelen.

In november 2018 nam Dr. Bromley een debuutalbum op genaamd Simply Miraculous, ter viering van haar wonderbaarlijke terugkeer naar het professionele gitaarspel. Sindsdien heeft ze nog vijf albums opgenomen en uitgebracht: a) Amazing Grace, waarop Kristen hymne-arrangementen speelt als gitaarsolist; b) Blueish Tide, met Kristen in een jazzkwintetsetting; c) Finding Fields, waarin Kristen in een jazzkwartetsetting speelt met haar faculteitsensemble Groove Axis; d) Silent Night, waarin Kristen kerstliederen speelt als gitaarsolist; en e) Kristen's nieuwste album, Muagsician, waarop ze voornamelijk te zien is als jazzgitaarsolist.

Dr. Kristen R. Bromley is een begaafd en veelgevraagd instructeur, maar ook een geliefd uitvoerder en componist. Naast het regisseren van ensembles en het geven van gitaar- en jazzstudiecursussen aan de Brigham Young University, werkt Dr. Bromley als een professionele arrangeur/componist, uitvoerende en opnamemuzikant, en is zij de eigenaar en belangrijkste artiest van Kristen R. Bromley Music, LLC. Kristen heeft een Doctor of Musical Arts-graad in muziekeducatie van Boston University, een Master of Music-graad in Jazz Studies van de Jacobs School of Music van Indiana University, en een Bachelor of Music-graad in Jazz Studies, met een extra BA-hoofdvak in Familiegeschiedenis en Genealogie, van de Brigham Young University.

Dr. Bromley is de auteur van verschillende gitaarmethodeboeken en beheert een muziekinstructiekanaal op YouTube: Dr. Kristen R. Bromley’s Online Music Academy. Ze toerde als muzikant door delen van Noord-Amerika en Europa, en trad op op verschillende zeer prestigieuze jazzfestivals met haar universitaire ensembles, zoals het Umbria Jazz Festival in Italië, het Edinburgh International Jazz Festival in Schotland, de Birmingham International Jazz en Blues Festival in Engeland, het Marlborough International Jazz Festival in Engeland, het Loulé Jazz Festival in Portugal, het San Sebastian International Jazz Festival in Spanje en het Ezcaray Jazz Festival in Spanje.

Dr. Bromley heeft ook clinics gegeven en gepresenteerd op conferenties van het Jazz Education Network en de International Association for Jazz Education. In 2006 en 2007 werd ze uitgeroepen tot de uitmuntende gitaarsolist op het Lionel Hampton International Jazz Festival. Als wetenschapper heeft Dr. Bromley een groot deel van haar onderzoek gericht op het ontdekken van manieren om meer interactieve en persoonsgerichte onderwijsomgevingen te creëren waarin individuen de leerresultaten van de hele persoon ervaren terwijl ze groeien door middel van cognitieve, emotionele en ervaringsgerichte middelen, en een groter zelfbewustzijn ontwikkelen. discipline en worden meer volledig functionerende personen. (Zie voor meer informatie Persoonsgericht leren in een collegiale jazzcombo door Kristen R. Bromley) Kristen houdt van het leven, is diep religieus en gelooft echt in de ontzagwekkende kracht die muziek heeft om de ziel te verheffen en te stichten. Ze heeft haar carrière gewijd aan het verrijken, verheffen, opbouwen en inspireren van levens door middel van onderwijs, uitvoering, wetenschap, compositie, opname en publicatie van muziek.

 


tracks:

Disc 1
1.“Watermelon Man” – Herbie Hancock (4:59) Arrangement by Kristen R. Bromley
2.“Route 66” – Bobby Troup (3:33) Arrangement by Kristen R. Bromley
3.“Faith Preceded My Miracle” – Kristen R. Bromley (6:24) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
4.“All Blues” – Miles Davis (3:51) Arrangement by Kristen R. Bromley
5.“Simply Miraculous” – Kristen R. Bromley (3:07) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
6.“Abide with Me; ‘Tis Eventide” – Harrison Millard (5:04) Arrangement by Kristen R. Bromley
7.“The Girl from Ipanema” – Antônio Carlos Jobim (5:34) Arrangement by Kristen R. Bromley
8.“L – O – V – E” – Milt Gabler & Bert Kaempfert (5:34) Arrangement by Kristen R. Bromley
9.“Through the Veil” – Kristen R. Bromley (5:16) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
10.“Summertime” – George Gershwin, DuBose Heyward (5:28) Arrangement by Kristen R. Bromley 11.“Amazing Grace” – John Newton (8:18) Additional Lyrics by Kristen R. Bromley
Arrangement by Kristen R. Bromley
12.“Lasst Uns Erfreuen” – Traditional (7:24) Arrangement by Kristen R. Bromley

Disc 2
1.“Don’t Get Around Much Anymore” – Duke Ellington (4:50) Arrangement by Kristen R. Bromley
2.“Rainy Day Blues” – Kristen R. Bromley (5:13) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
3.“Cantaloupe Island” – Herbie Hancock (3:50) Arrangement by Kristen R. Bromley
4.“All the Things You Are” – Jerome Kern (4:52) Arrangement by Kristen R. Bromley
5.“Bring It On” – Kristen R. Bromley (4:23) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
6.“Paint Me a Picture My Love” – Kristen R. Bromley (6:10) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
7.“Just Walkin’” – Kristen R. Bromley (4:50) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
8.“First Vision” – Kristen R. Bromley (7:42) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
9.“Quiet Night of Quiet Stars” – Antônio Carlos Jobim (5:49) Arrangement by Kristen R. Bromley
10.“So Much Better” – Kristen R. Bromley (3:32) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
11.“Winter Sunrise” – Kristen R. Bromley (5:07) Composed and Arranged by Kristen R. Bromley
12.“How Great Thou Art” – Carl Boberg (6:43) Arrangement by Kristen R. Bromley
13.“I Know My Redeemer; He Lives!” – Lewis D. Edwards (4:54)Based on Hymn “I Know that My Redeemer Lives” Arrangement by Kristen R. Bromley