© Rootsville.eu

Left Lane Cruiser (US)
tiltle: Bayport BBQ Blues
music: Bluesrock
release date: 2024
info artist: Left Lane Cruiser

© Rootsville 2024


Vaak heb ik het over een plaat die smerig klinkt. Sommige bands hebben de gewoonte om vetter te klinken dan een doos vier dagen oude KFC. Left Lane Cruiser doet deze shit lang genoeg om dat te zien en je op te voeden: het eerste couplet van “Motown Mash” is nog niet eens klaar en Freddy J IV biedt aan om “je recht op mijn gezicht te laten zitten”. We zullen het vriendelijke aanbod respectvol afwijzen, maar ze zijn nog niet klaar. “Big Momma Shake” schudt alles wat het heeft. Mijn God. De groove is niet eens primair. Het is op zoek naar vuur.

Het beste, smerigste tweetal ter wereld is in prima vorm op “Bayport BBQ Blues”. Alles terugbrengen tot de verdomde roots, met “Man Down The Road” een absolute maalstroom van slide-gitaar, en zelfs als de akoestiek uitvalt voor “Crazy Love” denk je dat als je er op de verkeerde manier naar zou kijken, je wekenlang door een rietje eten. Voor alle duidelijkheid: Freddy's dame scalpeert hem hier. Hallmark let op, ja? Toch is de band – Brenn “Sausage Paw” Beck op drums is de andere helft van deze tandem van noise – fantastisch.

“Black Forest Blues” is blues die zo smerig is dat Satan hun ziel op het Dark Web heeft verkocht, “River Picker” is funky, en “Turkey Vulture” is zo pakkend dat ze er waarschijnlijk voor vaccineren. “Get Down” vertraagt ​​het tempo een beetje. Bijna een ballad, het is teder als je ernaar luistert, alleen kan Left Lane Cruiser niet teder klinken. J IV is een briljante speler en je kunt je voorstellen dat hun live-optredens een rel zijn, en er ontstaat een bijna hoedown in "Backyard". Dit op het podium spelen, terwijl het zweet langs de muren loopt, is waar het bij LLC om draait en je voelt bijna hoe Paw's uitrusting om genade smeekt.

“The Desert” is er weer een van het langzamere einde. Het broedt, het kookt. “Er is geen gemakkelijke manier omheen”, luidt de haak “als ik met mijn rug tegen de muur sta”. Ze zouden waarschijnlijk vechtend naar buiten zijn gekomen. Er staat een bonustrack op de cd. “Ophelia” voegt een barpiano toe met een geluid dat sinds het verbodstijdperk niet meer is gehoord. De jukejoint bevalt hen ook. Left Lane Cruiser maakt geen slechte platen. Ze zijn de belichaming van wat voor altijd geweldig is aan tweedelige bands, ze zijn gewoon een beetje losgeslagen. Ik zou niets eten wat ze op de BBQ hadden gekookt, maar het is toch zo lekker.


tracks:

1. Motown Mash (3:41)
2. Big Momma Shake (3:08)
3. Man Down The Road (4:14)
4. Crazy Love (3:34)
5. Black Forest Blues (4:00)
6. River Picker (4:18)
7. Turkey Vulture (3:12)
8. Get Down (3:59)
9. Backyard (2:25)
10. The Desert (4:58)
11. Ophelia (2:43)