© Rootsville.eu

Lone Star Mojo (US)
tiltle: A Shot Of The Blues
music: Blues
release date: january 22, 2024
info artist: Lone Star Mojo
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2024


Het moest zo zijn. Vier muzikanten met samen tientallen jaren ervaring. Allen dragen hun unieke stijl bij aan dit album van new old songs. Van hart- en zielrock en blues tot eigenzinnige, off-beat humoristische nummers: Lone Star Mojo creëert een niche in het hedendaagse muzikale landschap. De band is niet perfect en een beetje ruw aan de randen. Dit is wat deze nummers zo bijzonder maakt. Ze zijn reëel en oprecht. Als je na verloop van tijd naar deze nummers luistert, zul je groeien. Zet het volume hoger en verwen uw muzikale zintuigen. Het moet zo zijn.

Alles draait misschien wel rond Hammond speler Joe Splawn die met zijn B3 de nodige soul en blues geeft aan deze 'A Shot Of The Blues', de opvolger van 'Rough Arounbd The Edges' uit 2021. De band bestaat nast Joe Splawn ook nog uit Mark Snyder op guitar en vocals, Tim Maloney op bas en aan de drums Barry Sloan. Elk van de spelers heeft opmerkelijke dingen bereikt in hun lange carrière; Splawns eerdere project, The Turner Blues Band, vertegenwoordigde hun regio driemaal op de International Blues Challenge, de laatste keer werd hij vierde in de finale.

Voor de opnames van dit album kregen ze versterking van Scott Biggs op slide, Doc LOuie Luton op akoestische gitaar en Vanity Washington als backing vocals. De nummers tonen de verfijning van de decennialange songwriting van de spelers; stuk voor stuk zijn ze trouw aan de Texaanse bluestraditie, terwijl ze origineel en fris zijn gemaakt met slimme arrangementen en pakkende deuntjes. Als het een beetje ruig is, komt dat omdat zij het zo leuk vinden, en hopelijk jij ook.

tracks:

01. Good Blues Travels
02. Desolation Blues
03. Hey Hey
04. Thoughts of You
05. What Do You Feel
06. You're Just a Blur
07. So Long Ruthie
08. A Shot of the Blues
09. Corner Boogie
10. Your Blues Give My Blues the Blues
11. She Really Loves the Blues
12. Americas Got the Blues