© Rootsville.eu

Mark Brown (US)
tiltle: Happy Hour
music: Americana
release date: july 05, 2024
label: Self Released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Mark Brown

© Rootsville 2024


Maak kennis met Mark Brown, een toonbeeld van Americana-muziek. Het begon allemaal toen Mark arriveerde op zesjarige leeftijd zijn eerste Johnny Cash-plaat in handen kreeg. Dat vinyl werd zijn gewaardeerde bezit, verhalen vertellen over liefde, hartzeer en de rauwe essentie van Amerikaans leven. Hij luisterde tot de grooves dunner werden en elke noot absorbeerden beeld als een spons. Het was een cruciaal moment in 1975 toen een hoefsmid hem daarheen bracht zijn allereerste Tom Waits-show die een vuur in Marks ziel deed ontbranden. De muziek stak in brand naar de schuur, gooide de auto in de greppel en veranderde Marks traject voor altijd.

Vanaf dat moment wist hij dat muziek niet alleen een passie was, maar ook een roeping. Mark heeft zijn vak aangescherpt en liedjes geschreven die net zo zorgvuldig zijn opgebouwd een Zwitsers horloge, maar toch met een gevoelvolle integriteit die resoneert als een oude grootvader klok. Zijn muziek neemt zichzelf nooit al te serieus en weerspiegelt het nuchtere charme die Americana definieert.

Met zijn band Uncle Buckle heeft Mark podia gedeeld en herinneringen gecreëerd. Nu, met zijn derde album verkent hij zijn sologeluid met een begeleidingsband van beide oude medewerkers en nieuwe vrienden. Samen maken ze een musical wandtapijt dat levendige taferelen schildert van binnenweggetjes, hutten van teerpapier, hoop en liefdesverdriet en een paar blikjes bier, samen met een cast van personages die tegelijkertijd moeilijk te begrijpen zijn plaats, maar tegelijkertijd vreemd bekend.

Op zijn nieuwste album, Happy Hour, wordt Marks kenmerkende stem begeleid door de zijne band van oude vrienden, Ken McGloin op gitaar, Mark Murphy op bas, Dean Sharp op drums en de veelzijdige talenten van Dean Jones. Wanneer ze spelen, het is alsof de tijd stilstaat, de lichten dimmen en fijn zijn maar aangenaam stof nestelt zich in de transportruimte luisteraars naar een andere plek waar de wegen smal zijn en kronkelig, de velden breed en de bergen hoog. Buiten de studio en het podium neemt Mark zijn muziek op zich de weg op en heeft met hem het publiek in Ierland, Alaska en sommige plaatsen daartussen geboeid solo-tochten. Zijn zang- en songwritingvaardigheden hebben de aandacht getrokken en de zijne versterkt status als rijzende ster in de Americana-scene.

Dus de volgende keer dat je behoefte hebt aan een muzikale reis door het hart van Amerika, kijk dan niet verder dan Mark Brown. Met elke tokkel van zijn gitaar en elke tekst die hij zingt, nodigt hij je uit ga met hem mee op een roadtrip door de ziel van Americana.

tracks:

1. Scratch (2:59)
2. Davenport (3:34)
3. Inertia (3:12)
4. Happy Hour (3:33)
5. Long Time (1:50)
6. Gasoline Hands (2:54)
7. Broken Glass (4:09)
8. Acetone (2:42)
9. Deer Cut and Wrapped (3:00)
10. Napanoch (2:40)
11. God Bless Me Jesus (2:31)
12. The Ridge (2:13)
13. PCP (0:51)
14. The Unanswered Prayer (2:02)