© Rootsville.eu

Markey Blue & Ric Latina Project (US)
tiltle: Blue Eyed Soul
music: Blues - Soul
release date: april 26, 2024
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Markey Blue & Ric Latina Project


© Rootsville 2024


“Dit album is een bijeenkomst van het grootste deel van de Markey Blue Ric Latina-familie”, aldus de liner notes. Zoals Markey verder opmerkt: “We wilden iedereen samenbrengen voor deze verzameling van enkele van de mooiste muziek die we ooit hebben gemaakt”. Dat gezegd hebbende, de getalenteerde groep muzikanten die voor Blue Eyed Soul zijn verzameld, is inderdaad talrijk. Zo overvloedig zelfs dat het te veel is om op te noemen. Ik zal je echter vertellen dat Markey Blue – op alle zang, en Ric Latina – op alle gitaren, worden bijgestaan ​​door ongeveer een half dozijn verschillende bassisten; verschillende drummers; verschillende toetsenisten (waarvan één Markey); verschillende hoornspelers; en verschillende achtergrondvocalisten (waarvan één Markey). De twaalf nummers op de schijf zijn allemaal originelen van Markey (Jeanette Markey) en Ric (Eric B Latina).

Simpelweg omdat het openingsnummer – ‘Crazy Without You’ in alle opzichten verbazingwekkend mooi is, bevestigt het onmiddellijk de opmerking van Markey ‘Some of the most beautiful music we’ve made’. Haar lead- en achtergrondzang – samen met die van Vickie Carisco en Lauren Anderson – zijn hemels; Ric’s gitaarleads zijn zowel sprankelend als zijdezacht subtiel; het relaxte ritme van Randy Coleman op bas, David Northrop op drums en Markey op orgel is onberispelijk; en het geluid van de gesynthetiseerde snaren van Shannon Wickline is puur paradijselijk. Prachtig inderdaad!

Hoewel sommige spelers zijn veranderd, is een nummer met de titel “So Much” net zo mooi. De manier waarop Ric runs en decibellen vervangt door eenvoudige en heldere noten op zijn gitaar is ronduit meesterlijk; het ritme – dit keer met Randy (Bass) vergezeld door Dino Clay op drums, met Mark T. Jordan en James Sonnetag op toetsen – is perfect nauwkeurig; en de aanstekelijke meezingbare refreinlijn van "do, do, do... dododo... do, do do... dododo... do, do...", waarbij Markey de hoofdrol speelt en Shaun Murphy de harmonieback-ups doet, is pure magie. Dit is muziek op zijn best die een glimlach op je gezicht tovert.

“Baby I’m Crying” is een van de iets agressievere nummers. Het is een up-tempo ballad waarin Markey – met harmonie-ondersteuning van Anna Marie en Tracey Palfalvi – haar fantastische vocale bereik laat zien, terwijl ze op soulvolle en emotionele wijze de melancholische teksten uitstraalt die horen bij een breuk. Het nummer bevat ook enkele van Ric's meer prominente leadgitaarlicks, vermengd met enkele funky ritmeruns. Over funky gesproken, bij hun enige optreden zijn Sean O’Brien Smith op de bas en David “Smitty” Smith op de drums precies dat.

Een ander enigszins funky nummer heet “Set My Heart Free”. Met weer een andere mix van spelers: Truman Virder op bas; Dion Clay op drums; en Chris Tuttle op orgel, blijven vaststellen wat al snel de gemene deler van de schijf is geworden: uitstekend ritme. Nogmaals, over ritme gesproken, het toevoegen van Dana Robbins op sax en Jim Williamson op trompet en flugelhorn schopt dat een tandje hoger. Hoewel de tekst van Markey’s fabelachtig onberispelijke zang op dit nummer geen enkele relatie heeft met deze “When I Close My Eyes” en luister naar Ric’s verbluffende gitaarwerk op dit nummer, trip ik. Dit is Ric Latina op zijn best. Herhalingen hiervan zullen er vele zijn.

Dus hier vertel ik je over het zesde van mijn favoriete nummers, en ik sta op het punt om je ook over de zesde ritmeconfiguratie te vertellen. Deze is getiteld "Can't Let You Go" en bevat Anthony Joiner (bas) en Tim Smith (drums) die een ritme blijven neerzetten dat net zo fantastisch is als de maestro's vóór hen. Ook Shannon helpt op die afdeling – wederom schitterend op orgel; en Miqui Gutierrez, op de sax, voegt zich nu bij Jim en steekt hem op de hoorns aan. Dan zijn er de heer en de mevrouw die hun gebruikelijke ding doen: fantastische gitaar- en zangpartijen uitbrengen.

Door de jaren heen heb ik Markey Blue gekend; de vele keren dat ik haar heb gezien – en later, zij en Ric optreden; de vele van haar – en later de muziek van haar en Ric die ik heb beoordeeld; en de vele stijlen van liedjes die ik haar heb horen zingen; Wat ze hier op Blue Eyed Soul deed, was inderdaad het beste en mooiste werk ooit.Andere nummers op deze prachtige release zijn: “Raining Down On Me”; "Yes I Do"; "I Miss You"; "Come On; "With You"; en "What Am I Gonna Do".

Een andere interessante opmerking op het ene blad vermeldde dat "Zes van de twaalf nummers op dit album al zijn opgepikt voor plaatsing op televisie", en daaraan zou ik willen toevoegen dat, aangezien ze allemaal de perfecte lengte hebben, ik eerlijk kan zeggen zie hoe ze alle twaalf worden opgepikt voor airplay.

tracks:

01 Crazy Without You
02 Raining Down On Me
03 So Much
04 Baby I'm Crying
05 Yes I Do
06 Set My Heart Free
07 When I Close My Eyes
08 Can't Let Go
09 Me Missing You
10 Come On
11 With You
12 What Am I Gonna Do