© Rootsville.eu

Matthew Chaffey (Can)
tiltle: Hotel Texas (EP)
music: Blues - Soul
release date: march 29, 2024
label: Gypsy Soul Records
info artist: Matthew Chaffey


© Rootsville 2024


Matthew Chaffey is een diep soulvolle en gepassioneerde zanger uit Ottawa die door Texas en Canada heeft getourd, mee heeft geschreven aan winnende en genomineerde JUNO-albums, en legendarische ritme- en bluesartiesten heeft ondersteund die allemaal hebben bijgedragen aan het vormgeven van zijn visie en geluid. Met een carrière van meer dan 20 jaar heeft hij de Stingray Rising Star Award gewonnen en heeft hij meegeschreven aan nummers op JUNO-genomineerde en JUNO-winnende albums.

Dit concert is de officiële release van zijn debuut soloalbum Unknown Legend uit 2023, geproduceerd door JUNO-winnende Ken Friesen. Nadat hij zijn vaardigheden als muzikant heeft ontwikkeld als back-up van veel verschillende Amerikaanse ritme- en bluesartiesten en als frontman van zijn eigen groepen die alles spelen van rock, blues, klassieke country, soul en elektronische synthpop, is Unknown Legend een terugkeer naar de directe en emotionele klanken van klassieke soul gemixt met pop, groove en funk met enkele moderne elementen.

Nu hij aan een nieuw hoofdstuk begint, onthult Matthew Chaffey zijn nieuwste onderneming onder zijn eigen naam, wat een belangrijke mijlpaal markeert in zijn illustere carrière. Zijn nieuwste release, ‘Hotel Texas’, opgenomen in het hart van Austin, Texas, onder leiding van de veelgeprezen producer Kaz Kazanoff, toont Matthews evolutie als artiest. Gesteund door een ensemble van doorgewinterde muzikanten, waaronder de Texas Horns, Red Young (Linda Rondstadt), Brannen Temple (Gary Clarke Jr.), Anders Drerup (Big Sugar) en Chris Maresh (Bonnie Raitt), is het album een bewijs van Matthew's onwankelbare toewijding aan zijn vak.

In het hart van “Hotel Texas” schuilt een diep gevoel van soulfulness, dat de essentie van Matthews muzikale reis weerspiegelt. De eerste single, ‘Paper Shoes’, resoneert met aangrijpende teksten die de introspectieve verhalen van Matthew weerspiegelen. Met regels als 'A man ain't no man at all, If he has no Meaning and No Call', vat het lied de diepte en oprechtheid samen die Matthews artistieke expressie definieert.

Gedreven door echte kameraadschap en een gedeelde passie voor muziek, belichaamt ‘Hotel Texas’ de geest van samenwerking die een integraal onderdeel is geweest van Matthews muzikale odyssee. Elk nummer is doordrenkt van authenticiteit, rechtstreeks voortkomend uit het hart van de maker. Terwijl Matthew Chaffey zich aan dit nieuwe hoofdstuk waagt, is zijn nieuwste release een bewijs van zijn blijvende toewijding aan het vak en zijn vermogen om het publiek te boeien met zijn meeslepende melodieën.


tracks:

01. Paper Shoes
02. It Rains Forever
03. Monday To Tuesday Woman
04. Candi
05. Like I Used To
06. Waiting On You