© Rootsville.eu

Michael van Merwyk (UK)
tiltle: Blues Everywhere I Go
music: Blues
release date: 2024
label: Timezone Records
info artist: Michael van Merwyk


© Rootsville 2024


De bluesgigant Michael van Merwyk viert in 2024 zijn 40e podiumjubileum met zijn nieuwe album "Blues anywhere I Go" op Timezone Records. Zijn muziek getuigt van een diepe verbinding met de wortels van de blues, gekoppeld aan een oprechte passie en een onmiskenbaar geluid. Als veelgeprezen songwriter heeft hij de essentie van menselijke emotie in zijn teksten weten te vangen en met zijn krachtige stem tot uitdrukking gebracht. Zijn muzikale reis bracht hem van de straten van Memphis naar de podia van Moskou, en van de verre uithoeken van Scandinavië naar de zonovergoten Canarische Eilanden. Van Merwyks optredens zijn niet zomaar concerten, maar emotionele ervaringen die de luisteraar meenemen op een reis door het spectrum van menselijke emoties.

De meermaals bekroonde Duitse gitarist, slidegitarist, zanger en songwriter is een ‘zanger’ die van stad naar stad reist om zijn liedjes te spelen als soundtrack voor een avond in clubs, bars, pubs, festivals en huiskamers. Voor zijn nieuwe album "Blues Everywhere I Go" heeft hij zijn oldschool deep blues, rootsmuziek en boogie opgenomen met een aantal ervaren muzikanten zoals blueslegende Abi Wallenstein. De muziek wordt gedreven door rauwe ritmes, intense blueszang en wilde slidegitaren. Acht nieuwe nummers geschreven door MvM en een coverversie van Phil Wiggins' 'Cool Down' vertellen verhalen over de ups en downs van het leven en alle schakeringen daartussenin... precies zoals het leven gaat.

Het album werd in twee dagen opgenomen met twee verschillende bands in twee verschillende studio's. Voor de "Hamburg Session" ontmoetten Abi Wallenstein (gitaar), Martin Röttger (drums), Georg Schroeter (piano), Marc Breitfelder (harp) en MvM elkaar in de HOME-studio's in Hamburg. Tijdens de "Bielefeld Session" ging MvM de "Watt Matters Studio" in met zijn kompanen Ollie Gee (bas), Ollie Spanuth (drums) en het charmante duo "White Coffee" (achtergrondzang). Het resultaat is een spannend, rauw en modern bluesalbum met een kenmerkende stem, rijke groove en veel slidegitaar. En dat alles met de onmiskenbare muzikale stempel van Michael van Merwyk. De luisteraar zal zich na het luisteren beter voelen en zijn blues achterlaten in de checkroom.


tracks:

1. Blues Everywhere I Go (4:49)
2. I Never Really Thought About Evil (4:46)
3. Raise Your Voice (7:18)
4. Cool Down (2:06)
5. Abi's Boogie (5:07)
6. All Because Of You (4:33)
7. Bye Bye Blues (4:04)
8. Feel Like Going On (3:40)
9. Liars & Fools (6:10)