© Rootsville.eu

Mike Zito (US)
tiltle: Life is Hard
music: Blues
release date: february 23, 2024
label : Gulf Coast Records
info artist: Mike Zito


© Rootsville 2024


Mike Zito leerde we hier in de België kennen door Randy Chortkoff (1950-2015) waar hij op diens 'Eclecto Groove Label' in 2008 zijn denderende album Today' kwam uit te brengen en een jaartje later 'Pearl River' en zo de poorten van de blues richting Europa geopend zag. Het label waar ook Finis Tasby (1940-2014) en Kirk Fletcher onderdak vonden. In 2016 vond Mike Zito onderdak bij 'Ruf Records' en kwam zo ook in de 'Blues Caravan' vanThomas Ruf terecht.

Na wervelende concerten in Europa begon Mike Zito zich ook te ontfermen aan andere bluesmuzikanten en werd hij ook lid van de supergroep 'Royal Southern Brotherhood' waar hij 21 albums mee uitbracht. mede-in St. Louis geboren en rock-'n-roll-legende, met een scala aan gastgitaristen, variërend van Joe Bonamassa, Walter Trout en Eric Gales tot Robben Ford, Luther Dickinson en Sonny Landreth, evenals Berry's eigen kleinzoon. Rock 'n Roll: A Tribute to Chuck Berry debuteerde in de Billboard Blues Album Chart op nummer 1 en bleef een aantal weken op de hitlijst staan. Rock ’N Roll won de Blues Music Award voor Blues Rock Album van het jaar en Mike ontving ook de Blues Music Award voor Blues Rock-artiest.

Bij het 'Gulf Record Label' vond hij zo ook zijn 'Bloodbrother 'Albert Castaglia waar hij vorig jaar het goed ontvangen en gelijknamige album uitbracht. Nu is Mike Zito er terug met het album 'Life is Hard'. Zito nam het nieuwe album in september op in Sunset Sound Studios in Hollywood, Californië, met producers als Joe Bonamassa en Josh Smith.

Muzikanten op deze 'Life Is Hard' zijn onder meer naast Mike Zito ook Joe Bonamassa, Josh Smith. Reese Wynans, Calvin Turner, Lemar Carte en Paulie Cerra op “Lonely Man”, Jennifer Kumma en Anna Spina op “Forever My Love” en “These Eyes”, Jade Macrae en Daniella Deandrea als backing vocals met ook nog Steve Ray Ladsonop “Death Don't Have No Mercy”.

De 12 nummers op Life Is Hard bevatten niet alleen verschillende originele nummers van Mike Zito, maar ook zijn interpretaties van een breed scala aan bluesnummers geschreven door tijdgenoten als Tinsley Ellis, Walter Trout, Tab Benoit en Fred James. Er zijn covers van een divers assortiment blues/roots-muziekiconen ingestrooid, waaronder Little Milton's “Lonely Man”, Stevie Wonder's “Have a Talk with God” en Reverend Gary Davis zijn “Death Don’t Have No Mercy”, plus de outside-the-box blueswaardige weergave van de Guess Who-klassieker ‘These Eyes’.

tracks:

01 Lonely Man
02 Life Is Hard
03 Have A Talk With God
04 Forever My Love
05 No One To Talk To (But the Blues)
06 Dying to Do Wrong
07 These Eyes
08 Darkness
09 Without Loving You
10 Nobody Moves Me Like You Do
11 Death Don’t Have No Mercy
12 Forever My Love