© Rootsville.eu

Mira Goto (US)
tiltle: Before (EP)
music: Singer-songwriter
release date: april 12, 2024
info artist: Mira Goto
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2024


Mira Goto, voorheen bekend als Mira Parfitt, ontdekte haar passie voor muziek in het Santa Cruz-gebergte en speelde al op jonge leeftijd viool. Toen ze als tiener overging op de gitaar, was het de aanmoediging van haar zus Danielle die haar ervan overtuigde het podium te betreden. MIRA's reis belichaamt de singer-songwriter en maakt liedjes die meeslepende verhalen vertellen, waarbij de teksten naadloos harmoniëren met haar muziek.

Mira Goto onderscheidt haar unieke muziekstijl van de conventionele country-twang en verwijst naar haar stijl als ‘Diet Country’ – een filosofie die authenticiteit aanmoedigt en doet waar men goed in is. Ze legt haar aanpak uit en zegt: “Er zullen altijd betere gitaristen, betere zangers en betere songwriters zijn. Het gaat dus absoluut om het vertellen van het verhaal dat jij moet vertellen, dat uniek is voor jou, en het vertellen op de beste manier die jij kent.” Op 35-jarige leeftijd heeft MIRA GOTO een aparte taal ontwikkeld in haar muziek die fris, authentiek en origineel is, waarbij ze invloeden put uit artiesten als Kacey Musgraves, Jaimee Harris, Katy Perry en het vroege werk van Jack Johnson.

Opgenomen in het hart van Nashville in de Prime Recording Studios, kwam "BEFORE" tot leven onder het toeziend oog van producer Derek Garten. Bekend om zijn sterke visie en nauwgezette aandacht voor detail, blies Garten de liedjes van MIRA GOTO nieuw leven in, waardoor ze op zichzelf konden staan. Terugkijkend op de samenwerking merkt MIRA GOTO op: “Hij was in staat om mijn liedjes leven in te blazen, en dat gaf ze benen zodat ze op zichzelf konden staan. Daar heb je een speciale producer met echte passie voor nodig.”

Deze vijf nummers tellende plaat is een bewijs van Goto’s oprechte muzikaliteit, die haar vastlegt persoonlijke ervaringen als singer-songwriter en als modern mens. ‘Before’ werd opgenomen in het hart van Nashville in de Prime Recording Studios tot leven komen onder het toeziend oog van producer Derek Garten. Bekend om zijn sterke visie en nauwgezette aandacht voor detail, en niet te vergeten de engineering ervan ‘Taylor’s versies’. Terugkijkend op de samenwerking merkt ze op: “Hij was daartoe in staat bracht leven in mijn liedjes, en dat gaf ze benen zodat ze op hun benen konden staan eigen. Om dat te kunnen doen, heb je een speciale producer met echte visie nodig.”

tracks:

  1. Enough To Try - Mira Goto / Derek Garten
  2. Before - Mira Goto
  3. Bright Eyes - Mira Goto / Greg Barnhill
  4. Wanted - Mira Goto / Steve Seskin
  5. Loving You Is Killing Me - Mira Goto / Philip White / Kent Blaze