© Rootsville.eu

Niall McCabe (Irl)
tiltle: Rituals
music: Singer-songwriter - Folk
release date: february 16, 2024
label: CRAGGY
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info band: Niall McCabe

© Rootsville 2024


Een reputatie opgebouwd als een van de beste zangers van Ierland en songwriters Niall McCabe heeft de afgelopen tien jaar veel opgetreden met zijn folk-soulgroep, The Niall McCabe Band. Geboren op Clare Island, Co. Mayo, McCabe groeide op in de door een familie gerunde pub met sterke muzikale invloeden van traditioneel Iers en folk tot rock en ziel. Het is hier dat Niall zijn muzikale eetlust ontdekte en ontwikkelde zijn kenmerkende stijl en stem.

Met zijn debuut soloalbum Rituals heeft Niall McCabe een boeiend oeuvre. Met zichzelf wegcijferende humor en verhalen verteld Omdat hij opgroeide op een afgelegen Iers eiland, bezit hij een moeiteloze charme en houdt hij van het wilde Atlantische landschap In zijn huis op Clare Island voelen zijn liedjes tijdloos en natuurlijk aan, en logenstraffen ze de dichte vormgeving van een dynamische creatieveling kracht. Behendig, ingewikkeld gitaarwerk brengt een lichtheid in het gewicht van eilandisolatie met geluid, ziel en verhalen over het leven en de ervaringen van McCabe, waarbij hij via zijn zang een diep ontwikkeld gevoel van onderscheidingsvermogen ademt.

Zijn natuurlijke, onderscheidende stem levert hem een groeiende loyale fanbase op, die zijn muziek ontdekt terwijl hij reist uitgebreid, terwijl hij tijdens zijn regelmatige toeren het eiland verliet, dwars door Ierland, Groot-Brittannië, Europa en Noord-Amerika.

Niall is niet alleen een ervaren vingerstijlgitarist geworden, maar heeft er ook zijn unieke stem aan geleend Ierse trad-fusionband Beoga, die op tournee gaat door Ierland, Europa en de VS en tegelijkertijd het voorprogramma speelt van Ed Sheeran, Foy Vance en Johnnyswim, en meer recentelijk opening voor Chris Isaak Chris Isaak Chris Isaak tijdens zijn UK Tour, voor een uitverkocht publiek in Londen en Wolverhampton, en Mary Black Mary Black Mary Black tijdens haar uitverkochte Olympia Theatre-show in Dublin. Niall's meest Tijdens een recent bezoek aan de VS trad hij op in The City Winery in New York en gaf hij doordeweeks verschillende showcase-optredens van AmericanaFest in Nashville met plannen voor een vervolgtour door Noord-Amerika in 2024.

tracks:

1. Stonemason (4:13)
2. Lost Boys (5:43)
3. Midas Touch (4:02)
4. Dawn (3:40)
5. Tornado (4:24)
6. Superman (4:37)
7. November Swell (3:44)
8. The Ritual (3.14)
9. Little Sister (3:53)
10. Valhalla (2:48)