© Rootsville.eu

Omar Coleman (US)
tiltle: Strange Times
music: Blues
release date: 2024
label: Color Red
info artist: Omar Coleman


© Rootsville 2024


Het is de kernfilosofie van scherpzinnige nieuwsgierigheid die Omar Coleman tot een rijzende ster met een ijzersterke levensduur in de nationale bluesscene heeft gemaakt. Coleman, afkomstig uit de West Side van Chicago, groeide op in de soulmuziek en zwarte muziek die halverwege de jaren negentig het tijdperk bepaalden. Coleman werkt als kapper van beroep en herinnert zich dat hij zich verveelde in zijn winkel aan Michigan & Adams in het centrum van Chicago en naar de muziekwinkel verderop in de straat slenterde om een instrument op te halen om de tijd te doden.

Hij landde op de mondharmonica, denkend dat het gemakkelijk zou zijn om snel te leren, en rommelde erop tussen het knippen van haar en het zich toe-eigenen van de stoel van de schoenpoetser als hij schoenen achterin ging poetsen. Omdat veel klanten muzikanten waren, hoorde Coleman dat Chicago werd aangekondigd als ‘Home of the Blues’ en werd hij getipt over legendes als Buddy Guy, Howlin’ Wolf en meer. Er ging een andere wereld open.

Snel vooruit naar 2020 na tournees naar Brazilië, Japan en Europa en headliner van shows en festivaloptredens als soloartiest en mondharmonicaspeler (inclusief de bekroonde Sean Carney Band die de International Blues Challenge won), waar Coleman merkte dat hij naar Denver vloog , Colorado om te werken aan 'Strange Times', geproduceerd door Eddie Roberts van The New Mastersounds.

Met Roberts aan het roer als een meester in analoge opnametechnieken en het vastleggen van vintage tonen, werd veel van het compositiewerk in de studio gedaan, waardoor Coleman de ruimte kreeg om zijn stijl uit te breiden naar dansbare, soulvolle groovemuziek en ambachtelijke teksten die eroverheen zweefden. Het resultaat brengt hem in dezelfde blues- en soulrevivalcategorie met artiesten als Charles Bradley, Sharon Jones & The Dap-Kings, Gary Clark Jr. en meer.


tracks:

01. Chicago (3:55)
02. Strange Times (4:23)
03. Crazy About You (4:59)
04. Got A Good Man (2:46)
05. Slow Down Baby (3:53)
06. You've Been Cheatin' (3:03)
07. Old Man Teaser (5:49)
08. Happy Home (3:29)
09. I Want You To Have My Child (4:59)