© Rootsville.eu

Patti Parks (US)
tiltle: Come Sing With Me
music: Soul - Blues
release date: 2024
label: Vizztone
info artist: Patti Parks

© Rootsville 2024


Patti Parks, een soulvol opbeurende zangeres, is een meermaals bekroonde zangeres en genomineerde in de Buffalo Music Hall of Fame. Come Sing With Me werd geproduceerd door soul-blueslegende Johnny Rawls, die ook met Patti samenwerkt in twee duetten: de pijnlijke ballade 'I'm In Love With You Baby', geschreven door Rawls en Patti's echtgenoot Guy Nirelli, en Johnny's mid-tempo zuidelijke swing met een shag-dansgevoel, "How Much Longer."

Patti’s verbluffende, warme stem zweeft over nummers waar blues, Memphis-soul, gospel en Carolina-swag samensmelten tot een explosieve opname. De nummers zijn zorgvuldig door Patti geselecteerd om een combinatie van muziek met slimme teksten, gedenkwaardige ritmes en opzwepende zang te creëren. Naast Rawls bevatten de nummers verschillende gastartiesten om de set te versterken.

Gerenommeerde pianist Anthony Geraci geeft een episch optreden op ‘DJ’s Boogie’, dat mevrouw Parks uitvoert als een show-stoppend feelgood-dansdeuntje. ‘Hamburger Man’, een langzaam brandende blues doorspekt met luchtige dubbelzinnigheid, met Richard Rosenblatt op mondharmonica. Het titelnummer draagt zijn impactvolle boodschap van liefde, leven en geest uit met de hulp van gospelartiesten, begeleidende zangeres Kamira Lattimore en organist Aaron Blackmon.

Patti is ook een toegewijd werkende verpleegster en heeft nationale erkenning gekregen voor “Nurse'n Blues” – het unieke therapeutische programma dat ze in 2015 heeft opgericht. Als performer en verpleegster begrijpt Patti de genezende kracht van de blues, en Come Sing With Ik breng de boodschap met kracht en stijl.

tracks:

1. I'm In Love With You Baby (Feat. Johnny Rawls) (4:28)
2. DJ's Boogie (I Like To Boogie) (2:51)
3. One Foot Out The Door (4:57)
4. Sing Around The World (4:48)
5. I'm Sorry (5:14)
6. Hamburger Man (4:09)
7. Why (4:35)
8. A Lotta Man (4:18)
9. How Much Longer (Feat. Johnny Rawls) (5:19)
10. Good Day For The Blues (3:51)