© Rootsville.eu

Paul Black (Can)
tiltle: Beautiful Sin
music: Blues
release date: march 01, 2024
promotion: Sarah French Publicity
info band: Paul Black

© Rootsville 2024


Westkust-bluesrocker Paul Black groeide op met gospel en country en speelde als jonge man in rockbands tot het beslissende moment waarop zijn neef hem kaartjes gaf voor een optreden van Stevie Ray Vaughan. Vanaf dat moment was het niets anders dan de blues. Paul zoog alles op wat hij te pakken kon krijgen. “Ik ben opgegroeid in een religieus huishouden, dus er was altijd gospel, maar ik hield meer van Led Zeppelin, Aerosmith en AC/DC.” herinnert Zwart zich. “Toen gaf iemand me een exemplaar van Are You Experienced van Jimi Hendrix en nadat ik Stevie Ray tijdens een concert had gezien, ging ik door de muziekgeschiedenis en dook in alles, van Albert King, Buddy Guy en Gary Moore tot Taj Mahal John Lee Hooker en T-Bone. Wandelaar.

Nadat hij naar het zuiden was verhuisd naar Victoria BC, vormde Black verschillende bluesbands die uiteindelijk een album uitbrachten onder de naam TAXI. Bij hun eerste release won TAXI een plek op de Rocktoria-verzamel-cd. De opname kreeg ook een indrukwekkende 8 op 10 van rollingstone.com. Als fervent singer-songwriter heeft Paul de Vancouver Island Original Music Competition gewonnen, evenals de eerste plaats in de provinciale Shaw Star Discovery Competition met juryleden van EMI, House of Blues en Sony Records.

In 2010 bracht Paul zijn tweede album Blue Words uit, dat lovende recensies en internationale rotatie in Europa en de VS kreeg. Hij heeft succes gehad met het verkopen van albums over de hele wereld en heeft het publiek geboeid met zijn live optredens. “Het laatste album dat enige tijd geleden is verschenen vanwege een doorgesneden pees in mijn linkerhand en het leven dat op gang kwam.” zegt Zwart. “Deze keer was ik veel meer betrokken bij het algehele geluid bij individuele uitvoeringen van elke muzikant die erop speelde.”

Op 1 maart 2024 brengt Paul Black zijn langverwachte derde album Beautiful Sin uit, een ongelooflijke collage van op blues gebaseerde rock, akoestische soul en een vleugje funk. Met 10 originele nummers, een opzwepende vertolking van "Brick House" van de Commodores, en een handvol uitstekende ondersteunende muzikanten die hun talenten lenen aan Black's langzaam brandende, soulvolle geluid, benadrukt Beautiful Sin Black's bekwaamheid als een multi-getalenteerde muzikant, zanger, en liedjesschrijver.

“COVID gaf me ruim de tijd om optredens te verfijnen en nieuwe nummers te schrijven zoals "Live It Like Ur Never Gonna Die", dat in minder dan een uur werd geschreven met een kop koffie en mijn akoestiek en dan meteen de studio in. “Better Man” is een nummer dat ik voor het laatste album schreef, maar vond dat het op dat moment gewoon niet goed klonk, dus vond het zijn rechtmatige plaats op Beautiful Sin.