© Rootsville.eu

Phoebe Rees (UK)
tiltle: Bring In The Light
music: Folk
release date: april 26, 2024
label: Strictly Country Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info band: Phoebe Rees


© Rootsville 2024


Misschien is het geen toeval dat muzikant Phoebe Rees werd geboren in de schaduw van Old Oswestry, een 3000 jaar oude nederzetting net vijf mijlen van de grens met Wales, dat een van de best bewaarde ijzersoorten is Eeuwenoude heuvelforten in Groot-Brittannië. Maar zelfs als het niet echt waar is dat ‘de heuvels leven van de geluid van muziek,” is het leven van Phoebe Rees zeker. Het is niet elk volk muzikant wiens ‘moeder’ in een muziekwinkel werkte en bracht thuisklarinet, blokfluit, ocarina, concertina en accordeon, who groeide op met het luisteren naar opnames van Schubert, Bob Dylan en traditionele Boliviaanse dansmuziek.

Het zijn ook niet alle jonge kunstenaars die in een community arts hebben gewerkt project in Sao Paulo, en als vrijwillig dirigent voor een koor van armen kinderen in Mumbai. En het is niet elke artiest die tekent inspiratie uit Keltische, Engelse en Amerikaanse volkstradities; vroeg jarenlang wonen en muziek maken in de Schotse Hooglanden; aan het studeren klassieke altviool in Edinburgh en Londen; en een gepassioneerd inzet voor sociale rechtvaardigheid.

Het mag dus geen verrassing zijn dat dit zo lang duurt vroeg organisator en muzikant Si Kahn Phoebe Rees brengt haar eerste full-length uit album, ter ere van zijn 80ste verjaardag dit April, en om zijn muziek nog lang daarna voort te zetten hij is weg. Ze is precies het soort persoon waarmee Si het liefst samenwerkt: zeer fatsoenlijk, met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een heerlijk zacht gevoel voor humor, een genot om te doen werk er in alle opzichten mee.

Si heeft goed gekozen. Phoebe’s speelstijl is energiek, boeiend en rustig charismatisch. In tegenstelling tot zoveel zangers die op het podium maar één instrument gebruiken: Phoebe creëert spanning en diversiteit door zichzelf briljant te begeleiden op viool/viool, piano en altviool, door a capella te zingen en door er originele arrangementen van te maken traditionele liederen en ballades.

tracks:

1. High on a Mountain with Ola Belle Read (3:37)
2. In Afghanistan (3:25)
3. Detroit December (4:11)
4. When the War is Done (5:11)
5. Take Back the Night (3:36)
6. Peace Will Rise (5:39)
7. Moonshine Moon (2:39)
8. The Didin Didin (5:06)
9. Belle La Follette (5:17)
10. Wigan Pier (4:07)
11. Molly in the Mill (4:45)
12. Mississippi Summer (4:44)
13. Freedom is a Constant Song (3:31)
14. People Like You (3:21)