© Rootsville.eu

Pontchartrain Shakers (US)
tiltle: Selftitled
music: Blues
release date: 2024
label: Southland Records
info artist: Pontchartrain Shakers
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2024


Pontchartrain Shakers bevat 10 nummers opgenomen in New Orleans, LA. Ontvang een exemplaar van je favoriete muziek van Amedee A5 Frederick en Jojjo Wight. De volledige vijfkoppige band zorgt ervoor dat je keer op keer van de muziek kunt genieten!

Amedee 'A5' Frederick en Jojjo Wight zijn beiden opgegroeid met optredens bij hun vader en vandaag streven ze ernaar de muziektraditie van het erfgoed van hun familie voort te zetten. Amadee 'The Creole Blues Man' Frederick, de vader van A5, werd geboren op het platteland van Zuidoost-Louisiana. Zijn Creoolse wortels zitten diep: vijf generaties maken muziek. Als jongen werd Amedee blootgesteld aan veel Delta-muzikanten die met zijn vader jamden. Hij deelde het podium met Lightnin' Hopkins, John Lee Hooker, Jesse Hill en vele anderen.

Hij toerde door de Verenigde Staten en in het buitenland, vooral genietend van optredens in Spanje. Tijdens een privéoptreden was Andres Segovia erg complimenteus over zijn gitaarspel en genoot er enorm van. A5 begon als kind muziek te spelen met zijn vader. Op 7-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste optreden in de Gibson Street Bar op Mardi Gras Day, gekleed door Coco Robicheaux. Hij begon op 12-jarige leeftijd serieus met zijn vader op te treden en begon op 15-jarige leeftijd regelmatig met optredens in New Orleans.

Amadee vecht nu al vijf jaar tegen maag- en alvleesklierkanker in de vierde fase en treedt nog steeds graag op met zijn zoon en schoondochter Jojjo, die de Pontchartrain Shakers leiden. Jojjo’s vader Jamie Wight, geboren in Port Clinton, Ohio, vlakbij Lake Erie, is een van de grote traditionele jazzrevivalisten van de jaren zestig. Als leider van zijn eigen New Orleans Joymakers nodigde hij Wild Bill Davidson, Orange Kellen en John Royen uit om met zijn band op tournee te gaan.

Nadat hij naar New Orleans, LA was verhuisd, maakte Jamie van vele kansen gebruik om de wereld rond te toeren. Favoriete optredens zijn onder meer de overdracht van Hong Kong in 1997 tussen Groot-Brittannië en China, vier Amerikaanse presidenten, de kroonprins van Noorwegen en de koning van Bangladesh. Hij werd Grammy-genomineerd met de Dukes of Dixieland. Hij genoot regelmatig van optredens in Preservation Hall en Palm Court en leidde dertig jaar lang bands in Bourbon Street. Jamie heeft genoten van het optreden met zijn schoonzoon en dochter met hun bluesband, maar stelt momenteel alle muzikale optredens uit omdat hij vecht tegen darmkanker, nadat hij in juni 2024 zijn diagnose kreeg.

tracks:

01 Time To Make A Change
02 Going Fishing
03 I Need A Creole Woman
04 Miss You Baby
05 A5 Boogie
06 She Don't Know
07 Dead Snake Blues
08 Louisiana 1927
09 Cain SNake
10 We Need Love