© Rootsville.eu

Rieany Plus (NL)
tiltle: Songs For Rieany Plus
music: Americana
release date: 2024
label: CRS
info artist: Rieany


© Rootsville 2024


Rieany aka Rieany Janssen is weerom zo een betoverende stem van bij onze noorderburen waarvan we in ons kleine Blegië weinig of niets komen van te horen. 'Rieany Plus' bestaat uit een trio met aan haar zijde Jan Hendriks en BJ Baartmans.

Voor dit album begon het allemaal toen gerenommeerde songwriters als Boudewijn de Groot, Gé Reinders, Jack Poels, Jan van der Meij, JP den Tex, Wouter Planteijdt, Eric van Dijsseldonk, BJ Baartmans, Philip Kroonenberg, Jan Hendriks, Björn van der Doelen, Jan van Bijnen en Iain Matthews het verzoek kregen om een nummer te schrijven voor Rieany en met zulk een bus vol hoog getalenteerde songsmids kan het niet anders of het album zou betoverend zijn.

Ze kwamen aanzetten met americana, reggae en folky popsongs met intrigerende teksten in zowel het Engels als het Nederlands. Dit repertoire wordt in het theater aangevuld met passende nummers uit eerdere projecten rond Rieany Janssen. Het resultaat, gewoon beklijvend.

Opener is 'Molly Sikes' waarvoor Wouter Planteijdt kwam te tekenen. Het daaropvolgende 'Heart of Darkness' van JP den Tex is alles behalve donker te noemen maar behoort tot het segment van fijne Americana. Van BJ Baartmans beschreven we recent nog het mooie album 'Ghostwriter', een naam die hij ook hier met de prachtige ballad 'Hoew Does That Work' alle eer aan doet.

We schreven het al dat deze 'Songs For Rieany Plus' een mix is van Engeles en Nederlands en wanneer iemand als Boudwijn de Groot met 'Oevers' en Jak Poels met 'Wat Als Ik Dat Zei ' zich er mee komen te bemoeien weet je met zekerheid dat het bijzonder stil zal worden in de theater waar Rieany en haar trio zal aantreden. Iets zegt me dat we als Belgske de smokkelroute zullen moeten nemen om van dit moois te kunnen genieten. Of om te besluiten in 3/4 maat ver...'Weg van Hier'.

tracks:

Molly Sikes
Heart of Darkness
Dance With Me
How Does That Work
Never Wanted To Be…
New Kind Of Love
Alone Together
Oevers
Wat Als Ik Dat Zei
Wanda Shelley and Me
Weg Van Hier
You Won’t Do