© Rootsville.eu

Robert Jon & The Wreck (US)
tiltle: Red Moon Rising
music: Southern Rock
release date: june 28, 2024
label: Journeyman Records (Joe Bonamassa)
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Robert Jon & The Wreck


© Rootsville 2024


Even was het hier in ons landje stil rond de Southern rockers van 'Robert Jon & The Wreck' maar ze zijn alive and kickin' en dit met hun nieuwe album 'Red Moon Rising'. De eerste single en het titelnummer van het album, ‘Red Moon Rising’, komt naar voren als een baken van dit nieuwe tijdperk. Met zijn met funk doordrenkte ritmes en tot nadenken stemmende teksten vertegenwoordigt het nummer een kleine afwijking van het traditionele geluid van de band. “Red Moon Rising” begon als een simpele jam in de kamer en ging een eigen leven leiden.

Robert Jon & The Wreck, komen uit Zuid-Californië en nemen het zuidelijke rockgeluid van de oostkust en maken het hun eigen. Sinds hun oprichting in 2011 hebben de Californiërs; Robert Jon Burrison (zang, gitaar), Andrew Espantman (drums, achtergrondzang), Henry James Schneekluth (leadgitaar, achtergrondzang) en Warren Murrel (bas) het publiek over de hele wereld in vervoering gebracht met hun stijgende gitaarleads, rijke vocale harmonieën en gedenkwaardige melodieën. Onlangs voegde toetsenist Jake Abernathie zich bij de band als officieel lid, terwijl ze blijven toeren en opnemen in de studio.

Geen wonder dat ze een impact hebben gemaakt op het publiek over de hele wereld, waar ze een reeks uitverkochte shows hebben gespeeld en trots de affiches hebben gedeeld met talenten als Joe Bonamassa, Blackberry Smoke, Peter Frampton, Joanne Shaw Taylor, The Mavericks, Buddy Guy en rivaliserende zonen. 'Last Light On The Highway' uit 2020 oogstte wereldwijde bekendheid voor de band en 'Shine A Light On Me Brother' uit 2021 zette hun opwaartse traject voort, wat leidde tot een samenwerking met Journeyman Records van Blues Rock Titan Joe Bonamassa, wat de weg vrijmaakte voor nog meer nieuwe muziek. en opwindende muziek.

Recentelijk brachten ze 'Ride Into The Light' uit, een dynamisch, veelzijdig album met materiaal geproduceerd door GRAMMY-Award winnaars Don Was (Bonnie Raitt, The Stones, John Mayer) en Dave Cobb (Chris Stapleton, Brandi Carlile, Blackberry Smoke, Rival Sons), Kevin Shirley (Iron Maiden, The Black Crowes), samen met gitaarvirtuozen Joe Bonamassa en Josh Smith. Deze eclectische mix stelde de band in staat nieuwe hoogten te bereiken in hun muzikaliteit en songwritingvaardigheden, waardoor het tijdloze geluid van klassieke bands als The Allman Brothers Band, Eagles en Lynyrd Skynyrd werd opgeroepen.

tracks:

1. Stone Cold Killer
2. Trouble
3. Ballad Of A Broken Hearted Man
4. Red Moon Rising
5. Dragging Me Down
6. Hold On
7. Down No More
8. Help Yourself
9. Worried Mind
10. Give Love
11. Rager (CD Bonus Track)
12. Hate To See You Go (CD Bonus Track)