© Rootsville.eu

Rosaway (F)
tiltle: Girl(s)
music: Pop - Jazz - Disco
release date: march 08, 2024
info artist: Rosaway

© Rootsville 2024


Girl(s) is de nieuwe plaat van disco fenomeen Rosaway aka Rachel Ombredane. Haar begeleider Stéphane Avellaneda kennen we nog als drummer bij Ana Popovic. Ze vormen al sinds 2017 als 'Rosaway een duo. Na Californië, Memphis en New Orleans zetten Rachel en SteF in Parijs hun koffers neer en richtten in 2017 ROSAWAY op.

Geïnspireerd door hun ervaringen uit het verleden op pad met grote Amerikaanse artiesten uit de pop- en bluesscene (Ana Popovic, Buddy Guy, Jonny Lang…), stellen de twee muzikanten zich een groovy, gemixte en “feel good” Soul voor, gedragen door de luchtige stem van Rachel wiens solide techniek haar in staat stelt de kleuren te variëren, van soul tot gospel tot rock.

Op het podium is het fenomeen ROSAWAY actief. De intense en hypnotiserende persoonlijkheid van Rachel, de grenzeloze en communicatieve energie van SteF, gesublimeerd door het talent van hun twee muzikanten, vervoeren onvermijdelijk het publiek.

Haar stem, met zijn warmte en uniekheid, maakt haar een legitieme erfgenaam van degenen vóór haar, zoals Whitney Huston en Etta James. Als fluitiste: Door voort te bouwen op haar absolute meesterschap binnen een klassieke omgeving, creëert ROSAWAY een geluid dat ze zich echt eigen kan maken door op creatieve wijze elektro-akoestische effecten te integreren. Zo brengen ze op dit album een wel zeer bijzondere versie van 'Saint James Infirmary' en werd 'Midnight' reeds als single uitgebracht.

tracks:

01 Girl
02 Liar
03 Not Hip
04 Blue Skies
05 Simplement Moi
06 Corinna
07 Saint James Infirmary
08 Wake Me Up
09 Don't Play The Game
10 Midnight
11 Blue Skies (Live)