© Rootsville.eu

Rusty Apollo (NL)
tiltle: Apollo III
music: Blues
release: june 07, 2024
label: Big Records
distribution: Sonic Rendezvous
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Rusty Apollo

© Rootsville 2024


'Apollo III' en band uit de Amstel Delta bestaande uit Onno Verhoeve, Mozes Meijer, Mike Meijer, Rogier van der Ploeg en Kim Snelten hebben met 'Apollo III' een nieuw album uit en de 'III' in de titel betekent zo ook het derde album in de geschiedenis van de band.

Hun debuutalbum 'Oh Yeah!' kwam er in 2014 en in 2016 brachten ze 'Midgets & Monkeys' uit. De band kenmerkt zich met het brengen van alternatieve blues en ze deinzen er zelfs niet voor terug om er eentje van de 'Fab Four' tussen te werpen. Met dit album krijgen we ook de terugkeer van harper Kim Snelten en krijgen Niels Meijer en saxofonist Arend Bouwmeester het vignet van special guest opgespeld. Met hun nieuwe album dat 9 nummers bevat en een mix van klassieke blues covers en originals tasten deze 'Rusty Apollo' dieper in de psychologische blues zoals we deze in België kennen van de 'Boogie Beasts'. En net als bij hen schrijf ik ook nu, anders maar goed.

Het op harp grooves rockende 'Future's So Bright (I Gotta Wear Shades)' is een cover uit 1986 van de hand van Pat MacDonald die het schreef voor zijn band 'Timbuk 3'. Met Houston (We Have A Problem) schreef Mike Meijer een nummer over een item dat we allemaal al lang weten en dat is dat we wel degelijk een probleem hebben in deze shit brengende wereld.

De harpgrooves van Kim Snelten lopen als een rode draad doorheen de nummers al worden we met het daaropvolgende 'Poor Moon' dan weer terug gezogen naar de summer of 69 met deze oldie van Canned Heat, een etje van de hand van Alan Wilson aka Blind Owl Wilson. Met 'Slippery People' deinze ze bij 'Rusty Apollo' er zelfs niet voor terug om terug te denken aan de New Wave era met een nummer van Talking Heads.

De 'White Album' van The Beatles uit 1968 is een bijzonder iconisch album geworden doorheen de geschiedenis van de pop en zo belanden deze 'Rusty Apollo' dan ook bij 'Why Don't We Do It On The Road'. Het leven van de uit Alabama afkomstige André Williams is op zich al een film waardig en zijn epische hit 'Bacon Fat' krijgt hier dan ook een plaatsje op deze 'Apollo III' alvorens ze er uit gaan met 'Suitcase' van de hand van Rogier van der Ploeg.

tracks:

01 Future's So Bright (I Gotta Wear Shades)
02 Houston (We Have A Problem)
03 Poor Moon
04 Slippery People
05 I Was Around
06 Why Don't We Do It On The Road
07 Fire Truck
08 Bacon Fat
09 Suitcase