© Rootsville.eu

Sam Joyner (US)
tiltle: Come What May
music: Blues
release date: may 25, 2024
info artist: Sam Joyner
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2024


Sam Joyner, geboren en getogen op Chicago Blues, staat internationaal bekend om zijn blues-, R&B-, jazz- en reggae-styling. “Spirits on Bourbon” in New Orleans en “Teddy’s Juke Joint” houden hem bezig als hij niet speelt met zijn band en andere prominente groepen in de regio. Zijn originele muziek is een combinatie van Chicago Urban Blues en New Orleans-stijl met een mix van oud en nieuw. Hij toerde langs de eilanden in de Stille Oceaan en Azië, en hielp bij de oprichting van de Micronesian Blues Society, waar de blues blijft streven, en nu gaat de muzikale reis verder.

Op zijn nieuwste album 'Come What May' refereert hij met de titeltrack naar de Amerikaanse drug crisis. De openingstrack ' It’s That Mojo that Makes Me Stay' gaat dan weer over een eenzijdige relatie. Mooi op dit album is ook zijn versie van de tijdloze hit 'Tennesee Whiskey' en brengt hij met nummers als 'Too Many Cooks' een homage aan Robert Cray.

'Stormy Monday' van icoon T-Bone Walker weet hij dan weer om te zetten in een aangename shuffle. In 2020 kwam hij volledig uit het niets opzetten met zijn album 'When U Need A Friend' en net als op deze 'Come What May' is het aangenaam luisteren naar deze in The Big City verblijvende pianist. Met Muddy Waters zijn 'Hoochie Coochie Man' laat hij ook meteen een frisse wind waaien uit de 'Chess Corner' alvorens af te sluiten met het bijzonder swingende en instrumentale 'Holmez Boogie' waarbij hij zijn skills op de black & white keys volledig komt te etaleren.

tracks:

01. It’s That Mojo that Makes Me Stay
02. Teddy’s Juke Joint
03. Come What May (I’ll Always Love you)
04. No One But You
05. (If I Could) Thank You for Leaving Me
06. As Long as You Are Here
07. Tennessee Whiskey
08. Stormy Monday
09. Feels Like I Can’t Go On
10. Too Many Cooks
11. Hoochie Coochie Man
12. Holmez Boogie