© Rootsville.eu

Samantha King & The Midnight Outfit (Can)
tiltle: Seldftitled (EP)
music: Blues
release date: may 03, 2024
info artist: Samantha King & The Midnight Outfit

© Rootsville 2024


Powerhouse-zangeres Samantha King is al meer dan twintig jaar een bekende naam in de Canadese muziek. Haar indrukwekkende CV bevat nominaties voor Vrouwelijke Artiest van het Jaar en Rising Star, door haar collega's bij de Canadian Country Music Awards. Samantha heeft podia gedeeld in Canada en de Verenigde Staten met onder meer Colin James, Keith Urban, Chantal Kraviazuk en Jann Arden, om er maar een paar te noemen.

De uit Edmonton afkomstige artieste heeft haar krachten gebundeld met drie veelgeprezen muzikanten, waaronder Marc Beaudin (bas), Sandro Dominelli (drums) en Chris Tabbert (gitaar). Samen hebben ze een nieuwe band gevormd met een scherpe, rockin'blues-sfeer en zijn erg enthousiast om je voorstellen aan 'Samantha King & The Midnight Outfit'.

Op dit mini album vinden we è nummes terug en openen Samantha en haar band met 'Waitin' On A Train' een rockin' bluesnummer dat gekenmerkt wordt door de rauwe stem van Samantha King. Het uptempo 'Mad Wind' werd ondertussen ook uitgebracht als single waarna er met 'Real Love' een cool down komt al blijven de gitaarrifjes ook nu nog stevig te noemen. Het nummer kent ook wat soulinvloeden mede door de backing vox.

'My Baby's Got A Baby' is een ballad dat onder de noemer van 'Midnight Blues' komt te vallen waarna 'Samantha King & The Midnight Outfit' het weerom luchtig opnemen met de shuffle 'The Devil In Me'. We krijgen vervolgens nog 'Mississippi River' om dan in alle intimiteit af te sluiten met 'Into The Unknown'.

tracks:


1. Waitin' On A Train (4:21)
2. Mad Wind (4:00)
3. Real Love (5:23)
4. My Baby's Got A Baby (5:28)
5. The Devil In Me (3:55)
6. Mississippi River (6:11)
7. Into The Unknown (4:34)