© Rootsville.eu

Sean Webster (UK)
tiltle: Summer Has Gone
music: Blues - Bluesrock
date:may 24, 2024
label: Inakustik
info artist: Sean Webster
promotion: M2 Music Group (Dirk Osterhaus)

© Rootsville 2024


Het leven van een jonge Sean Webster veranderde dramatisch toen een vriend hem introduceerde aan de muziek als de Blues -groten. De drie koningen, Albert, BB en Freddy, ook Robert Cray, Buddy Guy, Gary Moore en de primaire reden voor Sean die gitaar speelt, de legendarische Eric Clapton. Seans passie voor gitaar en zijn toewijding aan muziek sindsdien is blijven groeien tot een bijna koortsige obsessie. Die dorst naar muziek heeft geleid tot het creëren van zes studioalbums en Webster meegenomen op een tourleven in heel Amerika en Europa die veel van de blues-rock scènes toonden die locaties en festivals leiden.

Webster is er nooit iemand geweest voor het volgen van de nieuwste trend, nooit buigen voor blues purisme -normen. Zijn hart wordt stevig op zijn mouw gedragen, persoonlijke beproevingen die zijn uitgebracht in de vorm van lied dat zijn connectie met zijn publiek creëert. Een sterke bluesader loopt door de originele muziek van Webster, gedaan zonder de noodzaak op te offeren om een ​​moderne aanpak en geluid te behouden. Hiermee wordt het gemaakt

Zijn niuewe album 'Summer Has Gone' is de opvolger van 'Three Nights Live' uit 2022 al was er dat jaar ook het solo album 'Almost' en volgde er dit jaar met 'Java/Webster' ook nog de samenwerking met Erwin Java. 'Summer Has Gone' bevat 9 nummers en opent met 'Forever Gone Away' en 'Won’t Lay Down' waarbij hij mede door zijn klankkleur ons doet herinneren aan een Chris Rea.

'Can't Be Alone' is dan weer van een andere orde, een soulvolle bluesballad die je zal begeleiden met je geliefde richting dansvloer. Met 'Lost And Alone' belanden we dan terug in de bluesrock van Sean Webster. Op het intieme 'Summer Has Gone ' krijgt Sean medewerking van Roberto Morbioli die we uiteraard nog kennen van de Italiaanse band 'Morblues'. 'Summer Has Gone' is een prachtig album geworden, eentje waar bluesrock en prachtige ballads als in harmonie leven.

tracks:

01. Forever Gone Away (4:34)
02. Won’t Lay Down (3:40)
03. Can’t Be Alone (4:38)
04. Lost And Alone (4:28)
05. Make It Through (3:11)
06. Never Let Go (4:50)
07. Not Me And You (5:10)
08. Summer Has Gone (5:15)
09. What You Get (2:56)