© Rootsville.eu

Session Americana (US)
tiltle: The Rattle and The Clatter
music: Americana
release date: february 02, 2024
label: Self-released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info band: Session Americana

© Rootsville 2024


Op een zondagavond laat in oktober 2003 had Session Amer Session Americana Session Americana zijn eerste americana jam rond een tafel achterin Toad in Cambridge, Massachusetts. Terugkijkend heeft de groep een natuurlijke, bijna onvermijdelijke evolutie doorgemaakt van een losse groep vrienden die in een bar liedjes uitwisselen, tot van een wekelijkse residentie met een hot ticket, tot een rondreizend collectief. Onderweg heeft de band (tot nu toe) negen platen gemaakt en in clubs en op festivals over de hele wereld gespeeld VS en Europa, en ontwikkelde diepgaande samenwerkingsbanden met een breed publiek gemeenschap van muzikanten. Session Americana's ijverige vermijding van Het ‘zou moeten’ van de muziekbusiness heeft de band op een eigenzinnig en vreugdevol pad geleid via de muziekwereld. Het resultaat is duidelijk zichtbaar in de muzikale bekwaamheid van de spelers en zangers meenemen naar elke show. Instrumenten ruilen, handelen zonder leadzang en het delen van songwritingcredits, is Session Americana dat wel voortdurend nieuwe samenwerkingen verkennen en toeren als een band uit tijd, altijd op zoek naar een gastvrije en huiselijke locatie, een lange lunch met oude vrienden en een goed glas wijn.

Vanaf oktober begon Session Americana met het vieren van hun reis van twintig jaar: de weg erachter en de weg vooruit - met een knallende show in hun geboortestad en daarbuiten in het noordoosten van de VS. De shows bevatten een oude vriend of twee, geweldige nummers uit de uitgebreide catalogus van de band, en vreugdevolle live-optredens die dat zijn geworden Het kenmerk van Session Americana. De band zet hun vieringen voort en zal een maand lang bezig zijn Europese tour vanaf 20 februari, als aanvulling op de huidige Europese tour vanaf 20 februari en line-up van Billy Beard, Jon Bistline, Ry Cavanaugh , Dinty Kind en Jim Fitting Kind Jim Fitting Jim Fitting tot een zesdelig met de toevoeging van gast Eleanor Buckland op alle data.

Een terugblik op twintig jaar album, The Rattle and The Clatter, met zestien van de populairste nummers van de band, met bijdragen van de zoals Anaïs Mitchell, Kris Delmhorst, Laura Cortese , Jefferson Hamer Jefferson Hamer en Dietrich Strause Dietrich Strause zal worden vrijgegeven aan samenvallen. Een gloednieuwe Session Americana-plaat, geproduceerd door de veelgeprezen NYC-muzikant en producer Alec Spiegelman, zal later in 2024 verschijnen. Session Americana bestaat uit muzikanten van muzikanten: een cast van topspelers, zangers en schrijvers die internationaal toeren, nemen hun eigen liedjes, plus honderden andere uit het Amerikaanse songbook, mee op pad. Of je Session nu vangt Americana in een zaal of op een festivalpodium, jij maakt deel uit van de intieme, rauwe scene die deze spelers jaren geleden hebben opgebouwd bij Toad, de buurtbar waar het allemaal begon in Cambridge, Massachusetts.

tracks:

1. Pack Up the Circus (3:45)
2. Making Hay (4:44)
3. Beer Town (4:18)
4. Helena (3:28)
5. All For You (4:25)
6. Trip Around the Sun (4:07)
7. You Always Hurt the One You Love (2:54)
8. I Can’t Get Out (4.30)
9. Boats Up the River (3:09)
10. Mississippi Mud (5:01)
11. It’s Not Texas (5:12)
12. Love Changes Everything (4:31)
13. Air Running Backwards (4:55)
14. Doreen (4:49)
15. I Ain’t Living Long Like This (6:41)
16. Lighthouse Light (4:36)