© Rootsville.eu

SirJo Cocchi & Balta Bordoy (I/E)
tiltle: Heads Up (The Blues Way)
music: Blues
release date: june 21, 2024
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: SirJo Cocchi

© Rootsville 2024


Wat krijg je als je een zanger/toetsenist uit Milaan en een gitarist uit Barcelona samenvoegt om muziek te creëren. Nou ja: als ze blues-cv's hebben zoals die van SirJo en Balta, krijg je wat je hier vindt: een verdomd geweldig bluesalbum van een band die klaar staat om de blueswereld te verrassen. Als je het ons vraagt: ze hebben precies het album gemaakt om dat mogelijk te maken.

Big G & SirJo is een mix van generaties verenigd door groove. Met Big G aka Luigi Arieta (drummer, zanger, producer en MC, 24, woonachtig in Sanremo) besloten we om Funk, Rock, Italiaanse songwriting en een vleugje Hip Hop samen te brengen, waardoor een Funk 'n Roll-ervaring ontstaat. Met Luigi hebben we elk nummer van dit project samen geschreven, gearrangeerd en geproduceerd, waarbij we Italiaans en Engels hebben gemengd. We produceerden ons eerste album, Danger of Electrocution, met 10 originele nummers en een ruimte-tribuut aan Hendrix.

Een terugkeer naar de realiteit en traditie van de taal van de elektrische Blues van de jaren '60 en de gouden eeuw van Rhythm & Blues, The Blues Way is het project dat de reis begint samen met Balta Bordoy, in duo en kwartet. Mijn stem en mijn pianospel en het rauwe en ware geluid van Balta's gitaar zijn eindelijk met elkaar verbonden in ons debuutalbum Heads Up!, bestaande uit 7 originals en 4 covers, onlangs opgenomen met het kwartet in Barcelona. De opname is gemixt en gemasterd door de beroemde producer/gitarist Kid Andersen en bevat speciale gasten Víctor Puertas op mondharmonica en Nil Mujal op tenorsax. Balta en ik ontmoetten elkaar en begonnen samen te werken op Mallorca (Balta's huis) in 2016 en dit project is de vrucht van het zaadje dat op dat magische eiland werd geplant.


tracks:

  1. Love & Pain Blues
  2. Transmutation Blues
  3. Heads Up
  4. Good Smelling Woman
  5. Losing Hand
  6. Blues For The End Of The World
  7. Far Away From Home
  8. Midnight Hour Blues
  9. Tell Me
  10. Strangely Happy Blues