© Rootsville.eu

Son Henry & T. Rogers (US)
tiltle: Grace
music: Blues - Bluesrock
release date: 2024
info artist: Son Henry


© Rootsville 2024


Son Henry is een bekroonde singer/songwriter en lapsteel-gitarist, gevestigd in de staat New York. Als Jason Isbell, Chris Stapleton en Robert Johnson elkaar in een bar ontmoetten en besloten een monsterjam te houden, zou je een geluid krijgen als dat van Son Henry. Zijn rauwe maar toch melodieuze vertelstijl weerspiegelt zijn liefde voor roots-, blues- en vintage countrymuziek. Son zingt en speelt covers en origineel materiaal op gitaar, lapsteel, dobro en slide-gitaar als soloartiest of als hoofdrolspeler in bands met langdurige samenwerkingen in het VK, de VS en Oost-Europa.

Gedurende zijn 30-jarige carrière is zijn stijl geëvolueerd van pure Blues naar Country Blues, naar een meer genuanceerde combinatie van Roots, Blues en Americana. Hij heeft twee British Blues Awards ontvangen, vier albums uitgebracht en op meerdere locaties en festivals in de VS en Europa gespeeld.

Son komt uit Rochester en bracht zijn tienerjaren door met gitaarspelen in de kelder en maakte wekelijkse pelgrimstochten met de bus naar House of Guitars en de Record Archives. Leven en werk brachten hem naar Dallas, Texas, waar hij samen met Texas Blues-legendes Mike Morgan, Tyrone Starks, Buddy Miles en Sam Meyers speelde. Eind jaren negentig verhuisde hij naar het noorden, naar Alaska, waar hij de daaropvolgende tien jaar speelde in de ruige bars en festivals aan de andere kant van de grens. Hij bracht zijn eerste twee albums uit, Glenn Highway Blues en Heartache and Trouble, en leerde de bas spelen. lap steel en dobro, perfectioneerde zijn fingerpicking-stijl en scherpte zijn zang aan. Het is koud. En donker. En er is niet veel te doen...

In 2005 verhuisde Son naar Schotland en werd al snel een favoriet bij de Roots-muziekclubs, bars en festivals in het Verenigd Koninkrijk en Europa - plaatsen als de Crawdaddy, Redcar en de Red Lion in het Verenigd Koninkrijk en festivals zoals de Orkney, Arbroath, Dundee , en Burnley Mechanics Festivals (VK), Gaastroblues (Hongarije), Augustibluus (Estland), Blues on the Green (VS) en de Ft. Worth Blues Festival (VS). Hij bracht ook zijn derde album uit, Long Way Home, won twee British Blues Awards en had twee originele nummers "Ribbon of Tar" en "Second Glance", te zien op de BBC.

Een verhuizing terug naar Texas, dit keer naar Houston, in 2012 leidde tot een sterke infusie van honky-tonk, twang en rode dirt-swing in zijn muziek met als vrolijk resultaat een werkelijk uniek en origineel geluid. Tijdens zijn jaren in Houston stopte hij met het leiden van een band, maar concentreerde hij zich in plaats daarvan op het grootbrengen van een gezin en het schrijven van liedjes, terwijl hij optrad als leadgitarist en strijkinstrumentalist voor de Nashville-artiesten Jon Stork en Blake Harlow.


tracks:

01. Grace (4:16)
02. Josie (4:27)
03. Ribbon Of Tar (4:11)
04. Waiting On A Sign (4:59)
05. Painted Windows (2:33)
06. Looking At Trouble (3:11)
07. Down Hard (2:07)
08. It Ain't You (3:44)
09. Shame Shame Shame (3:33)
10. Three Words (5:56)
11. Better Man (3:01)