© Rootsville.eu

Sue Decker (Can)
tiltle: Keeping Time
music: Americana
release date: march 22, 2024
label: Self-released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info band: Sue Decker

© Rootsville 2024


De rijke en warme stem van Sue Decker, het kenmerkende slide-gitaarspel en de gevoeligheid voor ‘outlaw country’-songwriting zorgen voor een krachtige combinatie. Sinds ze haar eerste akkoorden leerde spelen op een gehuurde gitaar tijdens een bluegrass-jam, heeft Sue zich toegewijd aan het uitbreiden van haar muzikaliteit, waar haar songwriting ook heen leidt. Tegenwoordig bevindt haar muziek zich in het grensgebied waar blues, folk, country en soul elkaar ontmoeten.

In maart 2024 verschijnt Sue's tweede album, Keeping Time on die ze samenwerkte met de veelgevraagde rootsproducer Steve Dawson om op te nemen in The Henhouse Studio in Nashville. Krachtige, intieme en speelse nummers haalden de selectie voor deze langverwachte plaat. Moordenaars spelen van Steve op gitaar en pedal steel naast de beste sessiemuzikanten uit Nashville Dave Jacques op bas en Justin Amaral op drums geeft elk nummer een eersteklas platform voor Sue's dynamische zang.

On Keeping Time, het unieke vermogen van Sue om betekenisvolle en actuele teksten te combineren met opvallende melodieën schijnt door. Trouw aan haar doel als songwriter, gebruikt ze gewone taal om alledaagse momenten mee te laten samensmelten het onuitsprekelijke en het buitengewone. De albumtitel komt van een regel in een van de nummers, maar het voelde goed om het hele album te beschrijven. Het opnameproces bestond voornamelijk uit live-van-de-vloer samen muziek spelen echte tijd. De nummers bevatten een leven vol ervaringen in kleine momenten - terugkijken op het verleden en wat dan ook zo was het niet bedoeld, de huidige uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben, en de voorbereiding op wat de toekomst in petto heeft.

tracks:

1. The Lost Ones (4:16)
2. Hummingbird (3:28)
3. Pretty Words & Flowers (3:36)
4. Nobody’s Mother (3:56)
5. Never Asked To Be So Strong (4:05)
6. Cheatin’ Side of Town (3:45)
7. Love Made for a Lifetime (3:51)