© Rootsville.eu

Sugaray Rayford (US)
tiltle: Human Decency
music: Blues, Soulblues
release date: june 14, 2024
label: Forty Below Records
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Sugaray Rayford


© Rootsville 2024


Caron Nimoy "Sugaray" Rayford is een Amerikaanse soulblueszanger en songwriter. Hij heeft tot nu toe vijf albums uitgebracht en drie Blues Music Awards gewonnen. Rayford staat gekend om zijn dynamische live concerten. Sugaray Rayford is een man met een boodschap en een meer dan levensgrote persoonlijkheid en stem om die over te brengen. In samenwerking met producer en songwriter Eric Corne heeft de soul-blues-krachtpatser de afgelopen drie albums een opruiend geluid en verhaal gecreëerd, waarbij klassieke soulmelodieën en funky R&B-grooves worden gecombineerd met rauwe blueskracht.

Rayfords nieuwe release heet ‘Human Decency’. Het titelnummer herinnert ons er eenvoudig aan dat onze overeenkomsten sterker zijn dan onze verschillen en dat er uiteindelijk geen zwart of wit of links of rechts bestaat, er zijn alleen harten en geesten. De huidige single, "Ain't That A Man", is een toneelstuk op de Muddy Waters-tekst "Mannish Boy", maar in plaats van bravoure uit te drukken, is dit een meer zelfspot naar een man die "altijd de winnaar moet zijn" en zwemt vaak “de rivier op” om te proberen daar te komen. Op de track treden gitarist Rick Holmstrom en zanger Saundra Williams op, beiden van de band van Mavis Staples, samen met drummer Matt Tecu, bassist Taras Prodaniuk, gitarist Eamon Ryand, toetsenist Sasha Smith, trompettist Mark Pender en saxofonist Joe Sublett, met producer Eric Corne als toevoeging voor akoestische gitaar.

Rayfords reis van de vroege strijd in Texas tot zijn tijd bij de mariniers vormt de basis voor zijn muziek, waarbij gospelinvloeden worden gecombineerd met soulvolle expressie. Zijn toewijding aan sociale rechtvaardigheid voegt diepte toe aan zijn boodschap, terwijl zijn aanstekelijke energie zorgt voor een goede tijd voor iedereen.Critici prijzen Rayfords krachtige zang en opwindende podiumpresentatie, waarbij hij zijn geluid vergelijkt met legendes als Howlin’ Wolf en Teddy Pendergrass. Of het nu op de plaat of op het podium is, Sugaray Rayford blijft zijn plaats als rijzende ster in de blues-soulmuziek verstevigen.

tracks:

01. Failing Upwards
02. Human Decency
03. Stuck Between
04. Strawberry Hill
05. Run for Cover
06. Dirty Rat
07. Ain’t That a Man
08. Hanky Panky Time
09. Aha