© Rootsville.eu

Supersonics (NL)
tiltle: Bird on A Wire
music: Original Roots Music
release date: 2024
label: El Toro Records
info artist: Supersonics


© Rootsville 2024


In 1968 bracht Burt Blanca als B-side het nummer 'Rock 'n Roll is Good For The Soul' uit en dat hebben die van 'Supersonics' uit Nederland goed begrepen. Deze roots band werd in 2016 in Eindhoven boven de doopvont gehouden en bestaan uit Pascal Snijders op vocals en guitar, Jeroen van Delden gitaar en backing vocals, Joery Rutten op upright bass en ten tijde van de opnames van deze 'Bird On A Wire'. Nadien is het nu Ronnie Smit die de drumsticks komt te hanteren.

Na het uitbrengen van het succesvolle debuutalbum 'Close To You' eind 2017 ging het meteen richting de 'stars' zoals de cover kwam aan te geven. De sterkte van 'Supersonics' is hun eigen repertoire niet enkel bestaat uit rockabilly maar moeiteloos over te schakelen tussen rootsrock, rock 'n roll en country wat ze in 2018 op het podium van 'Sjock' bracht (concert report). In 2019 verhuisden ze richting het hoog aangeschreven 'El Toro Records' waar ze '69 Automobile' uitbrachten.

Nu 5 jaar later komt hun nieuwe boreling 'Bird On A Wire' uit bij datzelfde 'El Toro Records' en ook dit is weerom een bullseye te noemen met een mix van rock 'n roll, rockabilly en country. Ook nu staan er 14 originals op waarbij ze je op een reisje meenemen in het brede spectrum van roots muziek. Met opener 'Tangled Up' bereiken ze zeker dat je blues suede shoes binnen handbereik komen te staan. Het is niet enkel rock 'n roll of rockabilly maar hun eigen 'Supersonic' sound die je komt te beluisteren zoals ze komen te etaleren op de titeltrack 'Bird On A Wire'. Een sound met Honky Tonk en a lot of Twang.

Zo verhuizen we met 'Closer To The Fire' richting Quentin Tarantino en lijkt het wel of we in een soundtrack van een nieuwe cultfilm belanden. 'One Day At The Time' zou evengoed er eentje kunnen zijn van 'The Paladins' maar nee hoor het is puur werk van deze 'Supersonics'. Meer uptempo country rock 'n roll krijg je dan bij het beluisteren van 'The Great Alone' en zo zorgen ze dat het retro gevoel bij je levendig blijft in deze harde tijden.

Bij 'Billy's Lament' houden ze het bij rockabilly al kan je er ook een vleugje surf in horen en the party is still goin' on bij 'Reap What You Sow' om vervolgens af te sluiten met een lover's slow met 'Stay'.

tracks:

1 Tangled Up
2 Not About The Money
3 Bird On A Wire
4 Highway 101
5 Closer To The Fire
6 One Day At A Time
7 Truth Or Consequenses
8 The Great Alone
9 Fool Proof Heart
10 Methamphetamines
11 Billy's Lament
12 Holier Than Thou
13 Reap What You Sow
14 Stay

musicians:

Pascal Snijders: Lead Vocals & Lead Guitar
Jeroen van Delden: Lead Guitar & Backing Vocals
Joery Rutten: Upright Bass
John Rietberg: Drums