© Rootsville.eu

Ted Russell Kamp (US)
tiltle: California Son
music: Singer-songwriter
release date: march 22, 2024
label: KZZ Records
info artist: Ted Russell Kamp
booking: Rootstown
info promotion: JohThema Promotions (Jan Janssen)

© Rootsville 2024


Ted Russell Kamp staat bekend als de go-to "goedaardige bad-ass bassist" in L.A. en zal op 22 maart 2024 zijn 14e studioalbum, "California Son", uitbrengen onder KZZ Records. Het album weerspiegelt Kamps evolutie als artiest en persoon tijdens zijn 24-jarige residentie in de bruisende stad Los Angeles.

"California Son" wordt door Kamp omschreven als zijn meest persoonlijke werk tot nu toe, waarin rock-, folk- en countryinvloeden samenkomen om een rijke en diverse muzikale ervaring te creëren. Het album, met twaalf nummers, demonstreert Kamps veelzijdigheid als songwriter, indieartiest en producer, waarbij vrolijke ritmes en poëtische ballads worden onderzocht.

Kamp, van oorsprong een jazzgeschoolde New Yorker, benadrukt de transformerende impact van Californië op zijn artistieke expressie. Hij deelt: "Het feit dat ik in Californië ben, heeft mij veranderd en ik ben gegroeid. 'California Son' is een missieverklaring die helpt alle andere nummers aan elkaar te lijmen. Het is ook een van de meest autobiografische dingen die ik heb geschreven."

Het album heeft een meer vrolijke toon vergeleken met de vorige releases van Kamp, met nummers als "Firelight" en "Ballad of the Troubadour" die poëtische ballades bieden, terwijl Tom Petty-achtige rockers als "Hard to Hold" en de hoopvolle afsluiter "Every Little Thing" voegt een dynamische energie toe.

Kamp werkt samen met een vertrouwde ploeg collega-muzikanten en integreert klassieke Californische country-invloeden, geïnspireerd door onder meer Jackson Browne en de harmonieën van de Beach Boys, de Byrds en de Eagles. Kamp spreekt zijn dankbaarheid uit voor zijn muzikale reis en kijkt ernaar uit om het optimisme en de vonk ingebed in "California Son" te delen met een publiek over de hele wereld. Terwijl hij door zijn carrière navigeert en blijft samenwerken met artiesten als Shooter Jennings, blijft Kamp toegewijd aan het creëren van muziek die resoneert met luisteraars en de geest verheft.


tracks:

01 California Son
02 Hard To Hold
03 One Word At The Time
04 Shine On
05 The Upside to The Downside
06 Ballad of The Troubadour
07 High Desert Fever
08 Firelight
09 Miracle Mile
10 Hanging On The Blues
11 Roll Me Till The Sun Come Up
12 Every Little Time