© Rootsville.eu

The Commoners (Can)
tiltle: Restless
music: Rock & Blues
release: june 21, 2024
label: Gypsy Soul Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: The Commoners

© Rootsville 2024


The Commoners zijn op weg naar een nieuw topjaar met de release van hun langverwachte derde album, Restless. Het langverwachte nieuwe album, uitgebracht door Gypsy Soul Records op vrijdag 21 juni 2024, bevat tien nummers die je zintuigen grijpen en je laten grooven. Het album kan in verschillende formaten vooraf worden besteld. Na hun veelgeprezen tweede album Find A Better Way uit 2022 vervolgt het Canadese Roots-Rock kwintet hun toegewijde muzikale reis om luisteraars te voorzien van een stevige dosis Zuiderse branie, geaccentueerd met slidegitaar, orgeldeining en oprechte zang.

‘The Way I Am’ klinkt met veel energie en lef door de luidspreker en straalt een onbeschaamd wilde geest uit, waardoor effectief een toon wordt gezet die past bij het scherpe thema van het album. De leadzang van Chris Medhurst pleit en wrikt over de pulserende bas van Ben Spiller en de ritmische percussie van Adam Cannon, waardoor de verzen in een echt rock-'n-roll refrein terechtkomen, ondersteund door rijke harmonieën en jammerende riffs. Met iets meer dan drie en een halve minuut rockt ‘The Way I Am’ van boven naar beneden, gevoed door een band wiens optredens.

Restless, een natuurlijke evolutie van hun album Find A Better Way uit 2022, biedt een kijkje achter het gordijn van succes en onthult de slopende routines en haveloze emoties die zich verschuilen achter de glamoureuze esthetiek van een rockband in opkomst. Met introspectieve, langzamere nummers tussen brullende anthems, is het nieuwe album, opgenomen bij RHC Music in Toronto, een portret van een hardwerkende groep die een klassiek genre nieuw leven inblaast.

Door de soul- en rockelementen van The Black Crowes en de zuidelijke bluesrockondertonen van The Allman Brothers toe te voegen aan een productiestijl die lijkt op Blackberry Smoke en Rival Sons, denk ik dat we een authentiek geluid hebben ontwikkeld dat qua geluid vergelijkbaar is met sommige van onze favoriete nummers. platen in al deze muziekgenres. Nu 2023 een druk jaar van opnames en toeren door Groot-Brittannië afrondt, ter ondersteuning van niemand minder dan het Grammy-genomineerde duo Samantha Fish en Jesse Dayton, zijn The Commoners een act om in de gaten te houden. Met de release van Restless zal het kwintet in 2024 opnieuw de weg opgaan, met twee Britse festivals (Steelhouse en Maid of Stone) die al gepland staan voor juli, en meer data die in de komende weken zullen worden aangekondigd. Van de sprekers tot het podium: één ding is zeker: The Commoners luiden een partyrock-renaissance in, en we zijn allemaal uitgenodigd.

tracks:

1. Devil Teasin’ Me (4.25)
2. Shake You Off (4.00)
3. The Way I Am (3.42)
4. Restless (5.17)
5. Gone Without Warning (7.07)
6. Who Are You (Ain't Knocked Down) (4.15)
7. Body And Soul (5.34)
8. See You Again (4.42)
9. Too Soon To Know You (5.11)
10. All That We Have (3.20)