© Rootsville.eu

The Groovy Four (F)
tiltle: Take A Walk With...
music: Rhythm 'n Blues - West Coast
release date: 2024
info artist: The Groovy Four


© Rootsville 2024


The Groovy Four is een recent gevormd internationaal elektrisch blueskwartet met West Coast- en R&B-boventonen. De gitaar en stem van Martín Burguez en de sax van Arnaud Desprez creëren groovy melodieën en riffs samen met de stevige ritmebasis verzorgd door Oriol Fontanals op contrabas en Pascal Mucci op drums. Vier muzikanten met vele jaren ervaring op de podia van Europa, kenners van de stijl en liefhebbers van het genre, kwamen samen om dit nieuwe project te vormen met invloeden variërend van Tiny Grimes, Bill Jennings, Red Prysock en Joe Houston tot tinten van Oscar Alemán of muziek van hun eigen auteurschap, waarbij ze altijd een beroep doen op de grote referenties van de muziek die schitterde in de jaren '40 en '50. Onlangs hebben ze hun eerste album vol blues, swing en ritme en blues opgenomen.

Martín Burguez, prominente Uruguayaanse gitarist en zanger woont momenteel in Barcelona. Hij begon zijn carrière in Buenos Aires en werd samen met zijn band El Club del Jump een van de belangrijkste artiesten in de muziekscene van de stad. Hij speelde met grote Amerikaanse muzikanten als James Boogaloo Bolden, trompettist en leider van de band van B.B. King, Lurrie Bell, Sax Gordon, Kirk Fletcher, Jimmy Burns, Tia Carrol en JJ Thames. Arnaud Desprez is een Franse saxofonist. Hij studeerde klassieke saxofoon aan het conservatorium van Lille (Frankrijk) en later jazzsaxofoon bij Bob Mover (NY). Hij heeft opgetreden en opgenomen met muzikanten als Bob Mover, Corey Harris, Eve Cornelious, Raashan Ahmad, Big Jay McNeely, Lloyd Price en anderen.

Oriol Fontanals is een contrabassist uit Barcelona, ​​gespecialiseerd in blues, swing, R&B en calypso, bekend als onderdeel van bands als Wax & Boogie Rhythm Combo, Poyo Moya Trio, Víctor Puertas & The Mellow Tones en Big Mama Montse & Early Blues- en jazztrio. Pascal Mucci, is een Franse jazz- en bluesdrummer. Hij maakt deel uit van de Frans/Italiaanse band Fathers & Sons Quartet en de band onder leiding van de beroemde Parijse gitarist Nico Duportal & His Rhythm Dudes.

tracks:

1. Groovy Shuffle (4:14)
2. Take A Walk (2:38)
3. Yes You Are! (2:40)
4. Blues In C Sharp Minor (4:52)
5. Gold Tooth (3:33)
6. Stuffy (4:01)
7. Baby Let Me Hold Your Hand (4:20)
8. Scartunas (2:37)
9. Dancer Delight (4:17)
10. Tell Me Why (3:17)