© Rootsville.eu

The Hello Darlins (Can)
tiltle: The Adlers & The Ashes
music: Americana
release: march 01, 2024
label: CRS
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: The Hello Darlins

© Rootsville 2024


Bij het uitbrengen in 2021 van hun debuutalum 'Go By Feel' kregen 'The Hello Darlins' meteen het label 'supergroep' op zich gekleeft. Ze werkten roen daadwerkelijk mee aan albums van Joey Landreth (Bros Landreth) en Matt Andersen. Onder leiding van de Romani-Canadese muzikant Candace Lacina en de wereldberoemde toetsenist Mike Little zijn The Hello Darlins enkele van Canada's meest gevraagde sessiemuzikanten die samenkwamen om een onderscheidende hybride van country, gospel en blues te smeden. In overeenstemming met hun geest van samenwerking zullen The Hello Darlins opnieuw vele andere vrienden en gasten bevatten, een eigenschap die ertoe heeft geleid dat de band de reputatie heeft verdiend als ‘een rootsy versie van Broken Social Scene’.

Ook nu met het nieuwe album 'The Adlers & The Ashes' leveren ze weerom fijne Americana af waarbij hun close harmony meermaals in de spotlights wordt gezet. Het resultaat is een dubble CD geworden waarbij de kwaliteit er zo van af druipt. Vanaf het openingsnummer ‘Forgiving Cain and Loving Abel’ tot de aangrijpende finale ‘Stranger in the Mirror’ tonen The Hello Darlins hun talent voor het creëren van emotionele verhalen verpakt in meeslepende melodieën. Elk nummer voelt als een hoofdstuk in een groter verhaal, waarin thema’s als liefde, verlies en zelfontdekking worden onderzocht. Ze behoren tot de meest gevraagde sessie muziekanten die Canada rijk is en werkten samen met namen als Shania Twain tot en met blueslegende BB King. Als special guests werkten mee; JD Edwards, Dave Finley, Ruby Friedman en Martin Sexton.

Dat het niet allemaal zeemzoet hoeft te klinken bewijzen ze met het country deuntje op het eerste album en ' What is A Broken Heart For', de vocals van Candace Lucina loaat het verder rocken. Vaak vergeleken met The Eagles, The Band, Bonnie Raitt en klassieke countryacts als Dolly Parton en The Carter Family, is het onmogelijk om niet ontroerd te worden door de onberispelijke groepsharmonieën van de band en het vermogen om het hoogste niveau van muzikaal vakmanschap te leveren in een verscheidenheid aan stijlen die omvat het Americana-genre.

De titel The Alders & The Ashes staat symbool voor verandering en groei. Zeker, de band heeft veel om naar uit te kijken in 2024, met al een aantal belangrijke aankondigingen - waaronder nog twee tournees door Europa en een toplocatie op het iconische Tønder Festival, met als headliner Rodney Crowell. Met de release van 17 nieuwe nummers en een nieuw album dat al in de maak is, zijn The Hello Darlins zeker klaar voor vele toekomstige seizoenen vol spanning.

tracks CD 01 (The Adlers)

01 Forgiving Cain and Loving Abel
02 What is A Broken Heart For
03 Sea That Meets The Sky (with JD Edwards)
04 Lay Down Low
05 Highway 355
06 Better Days (with Dave Fenley)
07 Don't You Fall
08 Carefree Arizona
09 Died With His Boots On

tracks CD 02 (The Ashes)

01 Reasons To Cry
02 Best Worst Mistake
03 Lonely Shore (with Ruby Friedman)
04 Mama Knows
05 Do It Up Right
06 Devil In The Dark
07 Stranger In The Mirror (with Martin Sexton)
08 Stranger In The Mirror (with Martin Sexton) extended version