© Rootsville.eu

The Jaydees (NL)
tiltle: Solitude
music: Americana
release date: 2024
promotion: Continental Record Services (CRS)
info artist: The Jaydees

© Rootsville 2024


The Jaydees zijn een americana, singer-songwriter, roots rock formatie, in 2015 gevormd in het zuiden van Nederland. Zij staan bekend om hun harmonieuze zang, meeslepende melodieën, een authentiek geluid en eerlijke, poëtische teksten. Alle leden van The Jaydees hebben reeds een rijke muzikale carrière achter de rug of zijn nog steeds lid van een groot aantal zeer uiteenlopende bands als Wealthy Beggar, Deacon Blue, Majestic Scene, Rosemary’s Sons, Straf, Vicente Amigo, Poor Man Richie, Racoon en vele andere.

In 2013 kwamen zij bij elkaar uit een gezamenlijke voorliefde voor roots en country muziek om samen de songs van hun voorbeelden te spelen. Na enkele optredens kroop het bloed waar het niet gaan kon en met songwriters Derrick en Joop in de gelederen moesten er eigen songs geschreven worden. Dat resulteerde eerder in twee albums, Work With What We’ve Got uit 2016 en Dandelions uit 2018, die in de pers lovend werden ontvangen.

In 2023 werd een gloednieuw album opgenomen in Studio Wild Verband met BJ Baartmans, getiteld Solitude. De songs op dit album zijn vrijwel alle geschreven door Joop, maar hadden nooit in al hun diversiteit kunnen schitteren zonder de bezielende arrangementen en allesbepalende invloed van de andere bandleden. Violiste Kim de Beer levert een weergaloze bijdrage in drie van de nieuwe songs. Het album is een stap voorwaarts in hun muzikale ontwikkeling, met evenveel toewijding als altijd, maar wellicht intenser, met een bredere dynamiek, durf om de verstilling op te zoeken en zich daarnaast te laten gaan in melodieuze gitaarerupties.

tracks:

 1. Solitude
 2. The Flesh Is Weak
 3. A Kiss
 4. The Narrow Mind
 5. Like Nothing Ever Happened
 6. Jenny
 7. One Man’s Trash
 8. Black
 9. Simple Song
 10. Play On
 11. Crow’s Revenge