© Rootsville.eu

The Mighty Howlers (UK)
tiltle: Back On Track
music: Blues
release date: 2024
info artist: The Mighty Howlers


© Rootsville 2024


Met meer dan 150 gecombineerde jaren aan optredenservaring achter de rug, hebben Morgen, Colin, Terry en Justin door de jaren heen met veel bands gespeeld, verspreid over een breed scala aan muziekgenres, van Rockabilly, Rock Classic en Rock Blues. Ze hebben een geschiedenis van samenspelen vanaf de jaren negentig, met veel invloeden op hun muziek. Het merendeel van de nummers van The Mighty Howlers is door Morgen geschreven over een periode van vele jaren. Dankzij de ervaring van de andere muzikanten is er een rijk en pittig geluid ontstaan, wat heeft geresulteerd in de muziek die vandaag de dag door het grote publiek wordt gehoord.

Eerdere ontmoetingen zijn onder meer Morgen en Justin in Me and The Devil en The Mo' Slim Stompers. Colin en Morgen in Black Cat Bone. Terry en Colin in Overdraft, en nog veel meer. Andere bands waar ze deel van uitmaakten zijn onder meer Transam en The Flat Caps. Hun belangrijkste invloeden vandaag de dag zijn Muddy Waters, Bo Diddley, John Lee Hooker, 50's Rhythm & Blues, Dr Feelgood, om er maar een paar te noemen.

Hun stoere, energieke optredens zijn erg populair gebleken bij zowel het danspubliek als de bluespuristen. Degenen in het publiek die zichzelf aan het begin van de avond niet als liefhebbers van Bluesmuziek zouden hebben beschouwd, zijn doorgaans volledig bekeerd tegen de tijd dat The Mighty Howlers hun brullende sets hebben voltooid.

tracks:

1. Money Or Love (4:30)
2. Love Me Babe (4:22)
3. Gotta Keep Running (4:53)
4. Can't Do No More (4:20)
5. Got My Truck (5:31)
6. Lord, I'm Coming Home (4:39)
7. Evie's Jump (3:34)
8. Don't Worry Any More (4:21)
9. How Bout It Baby (5:16)
10. I Feel Happy (5:12)
11. Be My Baby, Be Mine (6:51)
12. Ain't Gonna Do It (5:18)
13. I Gotta Go (4:59)