© Rootsville.eu

The Name Droppers (US)
tiltle: Starshine
music: Blues
release date: june 14, 2024
label: Horizon Music Group
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: The Name Droppers

© Rootsville 2024


Wanneer een groep muzikanten echt grooving is en een geweldige tijd heeft Muziek samen, de vreugde is te horen op elk nummer. Dit is absoluut het geval op de Nieuw album Starshine van de op Connecticut gevestigde Super Group The Name Doppers.

Het oprichtende bekroonde ritmesectie van drummer Bobby "T" Torello en Grammy-winnende bassist Scott Spray, met dank aan Johnny Winter, wordt vergezeld door Toetsenist Ron Rifkin en gitarist Rafe Klein. De collectie van 10 nummers is een set vuur ademhalingsblues, rots en ziel zoals verwacht Deze doorgewinterde veteranen. Klein en Torello delen de hoofdzang op de acht nieuwe Originele tracks en twee herwerkte covers van B.B. King and the Beatles. Speciale gasten Neem Dave Lowrie op piano op met Jonathan Dubose en de legendarische Charlie Karp (R.I.P.) Zittend op gitaar samen met prachtige achtergrondzang van Simone Brown en Carol Sylvan.

Klein speelt de rol van de jonge Lovestruck -krijger op het titelnummer "Starshine" met De spierscholen groove en soulvolle back -ups. Het middelpunt van zijn opname uit 1964 Leef bij de Regal, B.B. King's Blues Standard "Sweet Little Angel", wordt opgehaald uit een Langzaam 12/8 naar een shuffle in Texas -stijl. Bobby T's bourbon doordrenkte vocalen nemen de leiding en Preach ons een soberheidsles over de stotende 'whisky'. De tedere soul -ballad "tinten Van blauw 'neemt zijn aanwijzingen van vintage van Morrison en de doos tops.

Klein demonstreert zijn sardonische humor door een foto te schilderen van zijn visie op een perfecte wake, op de zwierige "I Died You Cried," Torello het vuil op een minnaar die zijn hart brak in 'Rotten Persoon', met zijn tong stevig geplant in zijn wang. Lennon en McCartney's 2e miljoen verkopen single "I Want To Hold Your Hand" is nauwelijks herkenbaar, behalve voor zijn vreugdevolle sentiment als de naam DROPPERS transformeert het Britse invasie volkslied in een zuidelijk gefriteerd evangelie voedde soul -revival geleid door Karp's vettige gitaar en bel en antwoord van Simone Brown. Bobby T's handtekening Big Drum Sound brengt ons in de treurige klaagzang "Rode Zee Blues". Lowrie en Dubose zit in het subtiele funkalbum dichterbij, "Joy, Pain, Sky", met bruine handel Vocals weerhaken met Klein voor een zachte, gemakkelijke finale. Starshine maakt een goede toevoeging nNaar de naam van de naam DROPPERS 'geroemde erfenis.

tracks:

01 Starshine
02 Sweet Little Angel
03 Whiskey
04 Shades Of Blue
05 I Died, You Cried
06 Can't Take It With You
07 Rotten Person
08 I Want To Hold Your Hand
09 Red Sea Blues
10 Joy, Pain, Sky