© Rootsville.eu

The Rusty Zippers (B)
tiltle: Wait! There's More!
music: Americana - Blues
release date: 2024
label: Sugarbird Recordings
info artist: The Rusty Zippers


© Rootsville 2024


In 2022 brachten 'The Rusty Zippers' hun album 'Film Dust' uit. Een realisatie van Ed De Smul en Tom De Poorter en op één iets hadden ze niet gerekend en dat was dat deze 'Film Dust' eens ze aan de concert tour begonnen het album in een mum van tijd was uitverkocht. Nood breekt wet en dus moesten Ed en Tom weer vol aan de bak voor een opvolger.

Die opvolger is er nu en werd boven de doopvont gehouden als 'Wait! There's More!. Indien 'Film Dust' nog niet als filmtrack werd gebruikt moet dit zeker tot de mogelijkheden behoren voor deze opvolger 'Wait! There's More! Met de meer dan aangename bluesy klankkleur van Ed De Smul en de vingervlugge behendigheid van Tom De Poorter op gitaar, banjo en mandoline kunnen we nu al spreken van een geslaagde opvolger waarbij iedere bezoeker van hun beklijvende concerten weerom in volle extase zullen naar luisteren.

'Wait! There's More! werd een trip doorheen de wereld van Americana en Blues, soms met een vleugje Gospel en waarbij ook de filmmuziek van de Spaghetti Western nooit ver weg is. Zeven songs van de hand van Ed De Smul maar ook met 'The Wreck' en 'The Pride In Your Eyes' die uit het brein van Tom De Poorter zijn ontsproten.

Openen doen ze in ware Rusty Zippers stijl met 'If Smoking Doesn't Kill You' welk we kunnen interpreteren als een waarheid als een koe en daarmee zitten we al meteen bij die geweldige Americana sound die hun linkt aan deze muziek. Het daaropvolgende 'The Wreck (Down The Road)' heeft iets van Oosterse klanken met zich meegekregen. Redneck grooves krijgen we op 'Nobody Wrong' en met dit nummer zal er gegarandeerd ambiance ontstaan tijdens hin 'Live' concerten.

Sommige van de nummers zaten al een tijdje klaar in de pipeline zoals het instrumentale 'Spring Blues' waarop de blues muzikant Bart De Clercq zich als voormalige compagnon de route van Ed De Smul zich ontbolstert op de bluesharp. Bart verloor het leven tijdens een motorongeval in 2013. De liefhebbers van fluweelachtige country komen op deze 'Wait! There's More! zeker aan hun trekken bij horen van 'Come On In'. In 'The Pride In Your Eyes' komt zich een klein reggae rifje te ontwikkelen in de stijl van een 'Jonathan Richman & The Modern Lovers' waarna een Celine Van Damme ergens in de wereld de 'Live' aankondiging doet met als afsluiter 'Black & White'. Alsof het een optreden betreft uit 'The Porter Wagoner Show' ;-)

Weerom een bullseye met dit nieuwe album van 'The Rusty Zippers' en nu maar hopen dat ze er genoeg mee hebben op hun nieuwe release tour of er moet al vlug een nieuwe opvolger komen.

tracks:

1. If Smoking Doesn't Kill You
2. The Wreck (Down The Road)
3. Nobody Wrong
4. Night Train
5. Spring Blues
6. The Road
7. Come On In
8. The Pride In Your Eyes
9. Black and White

Ed De Smul: vocals, acoustic guitars, harmonica & triangle
Tom De Poorter: electric guitars, lapsteel, dobro, mandoline, banjo & ukelele

special guests:

Bart De Clercq (RIP): harmonica on #5
Celine Van Damme: announcer on #9