© Rootsville.eu

The Teskey Brothers (Aus)
tiltle: The Circle Sessions
music: Blues - Roots
label: Glassnote Music
release date: 2024
info artist: The Teskey Brothers

© Rootsville 2024


De Teskey Brothers hebben het jaar afgerond met de aankondiging van hun The Circle Sessions live EP met vijf nummers, waarvan één van de nummers een vertolking is van de Ray Charles-klassieker,
Drown In My Own Tears, vandaag verschenen. De EP wordt op 11 januari 2024 digitaal uitgebracht tijdens hun The Circle Session YouTube-serie, waar Teskey Brothers bijna 300.000 abonnees heeft. De series heeft sinds de oprichting veel bekendheid gekregen en heeft al vaker optredens gegeven
de jaren van onder meer Hozier, Lewis Capaldi, Freya Ridings en meer.

Het bevat ook vier live nummers van hun derde studioalbum The Winding Way album, dat binnenkwam op nummer 1 in de ARIA-hitlijsten en de broers Best Blues en Roots Album tijdens de ARIA Awards van dit jaar. De live-EP bevat hits als de oprechte liefdesbrief Take My Heart, de favoriete Oceans of Emotions, I’m Leaving en wat zal zijn.

Het duo van gitarist/zanger Josh Teskey en leadgitarist Sam Teskey, uit Australië de Teskey Brothers staan bekend om hun rauwe rock-blues en R&B. Eerst Door de aandacht te trekken met hun liveoptredens eind jaren 2000, werden ze breder merk het op in 2017, toen ze met hun soulvolle debuut de Australische Top 20 bereikten album Half Mile Harvest. Meer bekendheid kwam met hun tweede set, 2019's Run Home Slow, dat bijna bovenaan de albumlijsten stond en drie ARIA Music Awards won.

Met Live at the Forum van 2020 verdienden de Teskey Brothers hun eerste nummer één album en nam opnieuw de ARIA Award voor Beste Blues- en Rootsalbum mee naar huis. Op de Na dit succes sloten ze zich in 2021 aan bij Orchestra Victoria voor Live at Hamer Hall voordat hij terugkeerde met The Winding Way uit 2023.

De broers en zussen Josh en Sam begonnen als duo op te treden door door de straten te gaan Melbourne als tieners. In 2008 begonnen ze te spelen met bassist Brendon Love en drummer Liam Gough, met wie ze opgroeiden en een band kregen vanwege hun gedeelde liefde artiesten als Peter Green, the Animals, Percy Sledge en anderen. De Teskey-broers bouwde een aanhang op met een reeks puboptredens, waarbij ze een mix speelden van gruizige rock, blues, en R&B. Ze hebben ook waardevolle ervaring opgedaan als begeleidingsgroep voor zangers Ella Thompson. De band tekende uiteindelijk bij Glassnote Records en kwam in 2017 uit hun debuutalbum, Half Mile Harvest. Een doorbraak voor de groep, het bereikte nummer 18 op de Australische ARIA-kaart.

In 2019 keerden de Teskey Brothers terug met hun tweede langspeler Run Home Slow. Gesteund door de singles "Hold Me" en "So Caught Up", piekte het op nummer twee in Australië en nam drie ARIA Music Awards mee naar huis, waaronder die voor Beste Blues- en Rootsalbum. De Het jaar daarop stond de band bovenaan de Australische hitlijsten met het concertalbum Live at het forum. De eerste nummer één van de groep in Australië, het leverde hen ook hun vierde op algemene ARIA Music Award en tweede voor Beste Blues- en Rootsalbum. Nog een concertje plaat, Live at Hamer Hall with Orchestra Victoria, arriveerde in 2021. Het jaar daarop kwam Love en Gough vertrokken, terwijl Josh en Sam de Teskey Brothers als duo voortzetten. In In juni 2023 brachten ze hun derde studioalbum uit, The Winding Way. Geproduceerd in Sydney met Eric J. Dubowsky (Louis the Child, ODESZA, Hamish Anderson) vond het album ze blijven graven in hun vintage soulgeluid en tegelijkertijd reiken naar een complexer geluid sonisch palet. Op het album staat de single "Oceans of Emotions".

tracks:

01. Oceans Of Emotions (3:36)
02. Take My Heart (5:04)
03. I’m Leaving (5:19)
04. What Will Be (7:46)
05. Drown In My Own Tears (5:04)