© Rootsville.eu

The Tibbs (NL)
tiltle: Keep It To Yourself
music: Soul - Funk
release: january 26, 2024
label: Records Kicks
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: The Tibbs

© Rootsville 2024


Meteen openen met een floorfiller is wat de funky en soulvolle formatie 'The Tibbs' hier met 'Ain't It Funny' doen op hun nieuw album 'Keep It Yourself'. Ook na hun in 2020 uitgebrachte 'Another Shot Fired' staan ze nu weer met een prachtige dansplaat. Twaalf nummers kleuren deze 'Keep It To Yourself' die werd geproducet door Paul Willemsen. 'Ain't It Funny' werd reeds als single de weide wereld in geslingerd met de daar bijhorende bijval.

Je kan deze 'The Tibbs' onderbrengen als een vintage soul combo waarbij de klankkleur van Roxanne Hartog uiteraard een grote rol speelt in het ganse gebeuren. Deze 'Keep It To Yourself' is dus in eerste instantie iets wat we niet voor onszelf zullen gaan houden want soul is nu eenmaal iets waarbij de dancing vibes naar boven worden gehaald zoals je ook kan voelen bij 'Give Me A Reason'.

Hun roots liggen in Amsterdam en onder leiding van hun charismatische zangeres en ondersteund door een line-up zoals het hoort bij soul en funk hebben ze het publiek al meermaals doen opveren ​​tijdens hun live concerten. Net als bij de vorige albums zijn ze ook nu met de titeltrack 'Keep It To Yourself' gaan grasduinen bij de ska en blue beat toestanden. Ruimte voor een ballad is ook nu een P.O.I. met het het retro gevoelige 'Guess I'm Guilty'. Ook het daaropvolgende 'Rafaela' is er eentje met een aanstekelijke 'oldie' beat.

Move your dancin' feets is dan weer het item bij het beluisteren van 'Last Train', een bijzonder soulvol en catchy nummer. Met ' Pyjama Party' komen ze tegemoet bij de liefhebbers die de swingende horns als favoriet waarna ze met 'Rosie' en de bijzonder soulvolle ballad 'In Orbit' stilaan afscheid nemen van ons als staan we nu al een tijdje op de dansvloer...


tracks:

01 Ain't It Funny
02 Can't Teach An Old Dog New Tricks
03 For Lack Of Better Words
04 Give Me A Reason
05 Keep It To Yourself
06 Chicken Bones
07 Guess I'm Guilty
08 Rafaela
09 Last Train
10 Pyjama Party
11 Rosie
12 In Orbit