© Rootsville.eu

True Rose (B)
tiltle: Postcards From Berlin
music: Singer-songwriter
release date: mei 2024
label: self-released
info artist: True Rose

© Rootsville 2024


Singer-songwriters, je hebt ze in al de genres die de muziek ons komt toe te reiken en verspreid over de ganse wereld. Je hoeft nu ook niet meteen de grote plas over te steken om beloftevolle youngsters te ontdekken. Nee, het kan ook in ons kleine landje want zo kwamen we reeds in 2021 deze 'True Rose' te ontdekken.

'True Rose' bestaat uit singer-songwriter Rosalien Verboven en gitarist Michiel Op de beeck en hun roots liggen in het Leuvense en meer bepaald in Herent. Ergens tijdens de zomer van vorig jaar kon ik ze 'Live' bewonderen in een back to back concertje met de Britse singer-songwriter 'Ryan O'Reilly'. Het is zo dat wanneer je ook de kleinere clubs komt te bezoeken je ook nieuwe diamanten komt te ontdekken waardoor ik Rosalien toen meteen kwam te vergelijken met een jonge Joni Mitchell.

Het eerste contact met deze 'True Rose' dateert al van in 2021 toen ook op dezelfde locatie en in het gezelschap stonden van Adam Barnes en diezelfde Ryan O'Reilly. Rosalien bracht het al tot in de pre-selecties van 'Humo's Rock Rally' waarna ze een band kwam op te richten en meteen op de affiche prijkte van het plaatselijke 'Wild In 't Park' in haar hometown. Een jaartje later schopte ze het al tot in de finale van 'Interfacultaire Rockrally' in 'Het Depot' te Leuven.

Nu is er hun debuutalbum 'Postcards From Berlin' waarvoor ze richting Berlijn zijn getrokken waar ze in samenwerking met Ryan O'Reilly en producer Liam Blomqvist hun single 'Ansichtkart' AKA 'Postcards' kwamen in te blikken. Op het album vind je 10 intieme nummers terug waarbij Rosalien moeiteloos de hoge octaven komt te halen. Opener van dit dromerige album is 'Glints In The Water' en ook al kom je weg te dromen bij het aanhoren ervan toch blijf je moeiteloos bij de les bij het luisteren naar de prachtige teksten.

'Postcards' is zo een pareltje van een nummer dat zich kan manifesteren met de reeds gevestigde namen over de wereld. 'Full Of Emptiness' is dan een meer up-tempo song waarna je terug in de wereld van luistermuziek wordt gezogen met 'Midnight Sun'. 'Moonlight' is er eentje met dezelfde hoge eisen als 'Postcards', gewoon outstanding songwriting.

tracks:

01 Glints In The Water
02 Broken By Design
03 Postcards
04 Full Of Emptiness
05 Midnight Sun
06 Suppose
07 Moonlight
08 In The Absence Of You
09 Why (Live at L.A. Recordings)
10 Lost In The Crowd (Live at L.A. Recordings)