© Rootsville.eu

Tyler & The Train Robbers (US)
tiltle: Hum Of The Road
music: Country - Americana
release date: may 03, 2023
promotion: KG Music Press
info artist: Tyler & The Train Robbers

© Rootsville 2024


De afgelopen tien jaar hebben Tylor & the Train Robbers baanbrekend werk verricht en een pad door het hart van het land uitgestippeld met hun roots, country en Americana-muziek. Met schoenen die dun zijn geworden door het meedogenloze toeren, hebben ze het land doorkruist, hun vak aangescherpt en opwindende optredens geleverd, waarbij ze een spoor van toegewijde fans achterlieten.

De broers Tylor Ketchum, Jason Bushman en Tommy Bushman vormen de kern van deze muzikale krachtpatser. Tylor, de oudste, neemt de touwtjes in handen als frontman, ritmegitarist en songwriter van de band en verweeft verhalen door zijn teksten.

Jason, op bas en achtergrondharmonieën, en Tommy, op drums en zang, zorgen voor de gestage hartslag en ruggengraat die het kenmerkende geluid van de band definieert. Het kwartet wordt compleet gemaakt door Rider Soran, wiens leadgitaar-, Pedal Steel- en Lap Steel-karbonades lagen van diepte en emotie aan hun muziek toevoegen.

Nu de band zich opmaakt voor hun nieuwste release, Hum of the Road, is de opwinding onder hun toegewijde fanbase voelbaar. Dit album, opgenomen te midden van het stof en de hitte van een zuidelijke tournee, is meer dan alleen een verzameling nummers: het is een sonische odyssee die de essentie van de open weg en de ziel van het Amerikaanse muzikale landschap vastlegt.

Hum of the Road werd geboren in Yellow Dog Studios in Wimberley, Texas, onder deskundige begeleiding van producer Cody Braun van Reckless Kelly en engineer Adam Odor. Het album, gemixt in Austin, Texas, door de getalenteerde Jonathan Tyler, kanaliseert feilloos de rauwe energie en authentieke sfeer van de band. Het resultaat zijn tien nummers die muzikale terreinen doorkruisen, van rock-'n-roll anthems tot country swing, psychedelische verkenningen, oprechte folkballads en klassieke countrydeuntjes.

Met elk nummer nodigt Hum of the Road luisteraars uit voor een muzikaal avontuur, in navolging van de eigen reis van de band over snelwegen en binnenwegen. Het is een album dat de essentie van een vervlogen tijdperk vastlegt en tegelijkertijd stevig geworteld blijft in het heden, een bewijs van de tijdloze aantrekkingskracht en genre-tartende aanpak van de band.