© Rootsville.eu

Various Artists
tiltle: Breakin' News
music: Blues
release date: february 16, 2024
label: Nola Blue Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)

© Rootsville 2024


Nola Blue Records viert een decennium van goed werk waar mensen heel veel aan hebben gewerkt Breakin’ News: 10 jaar blues. Het tien nummers tellende verzamelalbum bevat nummers uit de crème van de lichting getalenteerde artiesten van het label, waaronder Lil’ Jimmy Reed, John Németh, Trudy Lynn, Clarence Spady, Cash McCall, Frank Bey en Benny Turner, die het grootste deel van de film verzorgden inspiratie en het titelnummer.

Nola Blue werd in 2012 opgericht door Sallie Bengtson, die haar passie voor muziek volgde en zichzelf ‘Heart Full of Blues’ noemde, als een bedrijf dat strategisch toezicht en management levert om het behoud van haar muziek te behouden. de erfenis van traditionele bluesartiesten. Het label werd in 2014 gelanceerd met de release van Journey by Bennie Turner. In de daaropvolgende jaren is de catalogus uitgegroeid tot een totaal van 25 albums, inclusief deze van wijlen grote Cash McCall en Frank Bey, en nog meer dan een dozijn artiesten op de selectie. Dit Deze prestatie is het resultaat van de definitie van “A Labor Of Love” die resulteerde in Nola Blue Records worden in september 2020 door de Josie Awards uitgeroepen tot "platenlabel van het jaar".

Opgenomen in Slidell Louisianna is ‘Breakin’ News’, van de debuutplaat van Nola Blue, de perfecte plaat keuze om de set te openen; een moerassige stampende shuffle vol zelfbeschikking en door het evangelie gevoede vreugde. Turner werkte samen met Cash McCall aan zijn album Going Back Home uit 2019 om deze waarheid waar te maken het lezen van Elmore James’ standaard ‘It Hurts Me Too’. Een team van All-Stars van Kid Andersen’s Greaseland Studios heeft de single 'All My Dues Are Paid' uit 2020 bijgedragen, het titelnummer van Frank Bey’s album dat postuum een GRAMMY-nominatie ontving voor het Contemporary Blues Album van het jaar.

James Gadson verzorgt de bump and grind shuffle voor ‘One Who’s Got A Lot’, geschreven voor Cash McCall van Jim Koeppel, nadat hij en Cash getuige waren geweest van een bijzonder gedenkwaardige dame die van een dubbele latte die ze zojuist bij Starbucks had gekocht. De swingende boodschap van hoop: ‘If Only We Could”, van Clarence Spady is het resultaat van een samenwerking met Bobby Gentilo, georkestreerd door Nola Blue voor zijn album Surrender uit 2022. De bodacious Texas Blues-vrouw Trudy Lynn spelt haar mantra als een onstuitbare kracht tijdens ‘Golden Girl Blues’, ondersteund door Grammy-winnende artiesten Kevin en Yates McKendree op een meeslepend nummer van haar Golden Girl-album, geproduceerd door Terry Wilson.

Twee nummers van de veelgeprezen zanger en mondharmonicaman John Németh, die onlangs is toegevoegd aan de Nola Blue-selectie, staan op de compilatie. Ten eerste is er de behendig georkestreerde klassieke R&B ballad ‘After All’, van zijn zijproject The Love Light Orchestra, gevolgd door ‘The Last Time’, een nummer uit het bekroonde en hitlijstnummer 'May Be The Last Time', dat hij samen met Kid maakte Andersen en Elvin Bishop, die de diepte en breedte van zijn talent aantonen.

De autobiografische, relaxte blues ‘They Call Me Lil’ Jimmy’ vormt het middelpunt van een Nola Blauw project met Lil’ Jimmy Reed, vergezeld door Ben Levin, in 2023. Opnieuw een prima track van Benny
Turner ‘Who Sang It First’ sluit de set af, terwijl de oudere staatsman van de blues ons een geschiedenisles over de oorsprong van de geliefde muziek die zijn levenswerk en inspiratiebron is geweest voor het label Nola Blue dat is uitgegroeid van een klein bedrijf tot een grotere artistieke coöperatie van gelijkgestemde zielen met een gedeelde visie en missie.

tracks:

Breakin' News (Benny Turner)
It's Hurt Me Too (Benny Turner & Cash McCall)
All My Dues Are Payed (Frank Bey)
One Who's Got A Lot (Cash McCall)
If Only We Could (Clarence Spady)
Golden Blues Girl (Trudy Lynn)
After All (The Love Light Orchestra)
The Last Time (John Nemeth)
They Call Me Lil' Jimmy (Little Jimmy Reed & Ben Levin)
Who Sang It First (Benny Turner)