© Rootsville.eu

Yuko Ito (Jap)
tiltle: Seduzir
music: Jazz
release date: may 15, 2024
label: Funny Baby Face Records
info artist: Yuko Ito
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2024


Haar veelzijdigheid en diepgang in muzikale expressie werden aangescherpt door optredens met opmerkelijke figuren en ensembles, zoals onder meer het Harlem Gospel Choir en Latin Grammy-winnaar Romero Lubambo. Yuko’s diepe betrokkenheid bij Braziliaanse muziek komt ook tot uiting in haar werk, waarbij ze melodische verfijning combineert met de levendige ritmes en emotionele diepgang van Braziliaanse genres, waardoor ze een plek heeft kunnen veroveren als onderscheidende en volwassen zangeres.

Seduzir, het vierde album van Yuko Ito, is een verfijnde verzameling die een spectrum aan Braziliaanse muziek van iconische componisten als Milton Nascimento, Antônio Carlos Jobim en Djavan omvat, naast jazzstandaarden en Latin-klassiekers. Het album weerspiegelt een reis gekenmerkt door doorzettingsvermogen en passie, waarbij de productie ervan werd uitgesteld door de wereldwijde Covid-19-pandemie, die talloze uitdagingen met zich meebracht.

In ‘Caxangá’ combineert Yuko Ito een robuuste gitaarintroductie van Romero Lubambo met de indrukwekkende vocale aanwezigheid van Vanessa Falabella, waardoor een nummer ontstaat dat zowel muzikaal robuust als emotioneel ontroerend is.

‘Seduzir’, het titelnummer, fungeert als het thematische hart van het album en biedt een Bossa Nova-ballad die de poëtische finesse van Djavan weergeeft. Het minimalistische arrangement nodigt luisteraars uit tot een diepe, lyrische betrokkenheid, waardoor de diepgaande verhalende diepte van het nummer wordt geaccentueerd.

“You And The Night And The Music” integreert naadloos de Braziliaanse Baião-ritmes in een jazzstandaard, met als hoogtepunt een geweldige saxofoonsolo van Steve Wilson. De integratie van ritmes versterkt het klassieke deuntje, terwijl het dynamische samenspel tussen de altsaxofoon en het ensemble zijn hoogtepunt bereikt in een levendige solo, waardoor het stuk een verkwikkend nieuw leven krijgt.

Elk stuk in Seduzir weerspiegelt de artistieke evolutie van Yuko Ito en haar diepgewortelde passie voor Braziliaanse muziek, verweven met verfijnde jazzinvloeden. Dit album is ontstaan ​​uit haar veerkracht en toewijding aan het creëren van muziek die resoneert met diepgang en originaliteit.

tracks:

1. Caxangá 5:04
Music by Milton Nascimento
Lyrics by Fernando Brant

2. Eu Sei Que Vou Te Amar 5:28
Music by Antônio Carlos Jobim
Lyrics by Vinícius de Moraes

3. O-o-h Child 4:32
Music and Lyrics by Stan Vincent

4. Bésame Mucho 4:55
Music and lyrics by Consuelo Velásquez

5. Seduzir 5:05
Music and Lyrics by Djavan

6. O Ronco Da Cuíca 4:09
Music by João Bosco
Lyrics by Aldir Blanc

7. O Bêbado E A Equilibrista 3:51
Music by João Bosco
Lyrics by Aldir Blanc

8. Waltz For Debby 5:57
Music by Bill Evans
Lyrics by Gene Lees

9. Você E Eu 4:44
Music by Carlos Lyra
Lyrics by Vinícius de Moraes

10. You And The Night And The Music 5:05
Music by Arthur Schwartz
Lyrics by Howard Dietz