© Rootsville.eu

Dawn Borthers (NL)
Blue Rooster Events
Hanewijk Rotselaar (Werchter) (04-04-2024)

reporter & photo credits: Elke VDV

info band: Dawn Brothers
info organisatie:
Blue Rooster Events

© Rootsville 2024


Het leek wel of die van de 'Hanewijk' rustig het rijpingsproces van hun lekkere 'Hanewijk Tripel' aan het afwachten waren. Niets is minder waar natuurlijk want Kris en Ilse zijn ijverig aan het werk geweest om her en der hun flyers voor de komende concerten uit te delen. Er werd een package deal voorgesteld aan hun al talrijke bezoekers van deze 'Blue Rooster Events'. Drie top concerten aan een al eveneens aanlokkende prijsje. Drie concerten met vandaag de Nederlandse 'Dawn Brothers'.

Op 23 mei komen de spectacularie Britse band 'The Cinelli Brothers' hier hun nieuwste album 'Almost Exaclty' voorstellen en in na de festival periode is het de Amerikaanse rootsband van 'Nick Dittmeier & The Sawdusters' die op 26 september deze locatie zullen doen daveren. De fans van de 'Blue Chevy's' die kunnen op 8 juni terecht op 'Mine Blues' aan 'CC Muze' te Heusden-Zolder.

Iedereen die de 'Dawn Brothers' ziet spelen, wordt onvermijdelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium zweeft. Het is een mix van stijlen, waarbij rock, folk, blues en soul worden samen gebracht tot een onweerstaanbare cocktail. Het is dit gevoel wat je krijgt van deze band met roots in Rotterdam. Een band met een perfecte muzikale chemie, een band die het speelplezier uitstraalt en de liefde voor muziek door alle aderen stroomt.

De band bestaat uit Rafael Schwiddessen op drums, Bas van Holt op gitaar en vocals, Rowan de Vos op keys en vocals en Tammo Deuling op basgitaar en vocals. Hun debuutalbum 'Stayin' Out Late' verscheen in 2017 en vorig jaar brachten ze hun tot nu toe 5de album 'Alpine Gold' uit. Wanneer je weet dat ze in 2022 samen met 'Dewolff' het album 'Double Cream' uitbrachten weet je waaran te verwachten vanavond.

Hun opener vanavond is 'Crying' waarna met een drumsolo 'Dancing All Ov er Town' wordt ingezet uit het album 'Alpine Gold' welk werd uitgegeven in 2023. We krijgen nog 'How Come' en Sheryl Crow' en ook dit laatste nummer kan je terugvinden op hun laatste album. Volle sound die deze 'Blue Rooster Club' volledig komt te vullen.

'Chevy Suburban' is een rock nummer dat al dateert van het album 'Stayin' Out Loud' uit 2017, het debuutalbum waarmee deze 'Dawn Brothers' hun neus aan het venster kwamen te steken. Na 'Late To The Party' zijn we toe gekomen aan de titeltrack van 'Alpine Gold' waarbij de organ grooves er een psychedelisch jazzy tintje aan te geven. Een mix van verschillende stijlen die het zo mooi komen te maken en waarbij het verwonderlijk is dat deze 'The Dawn Borthers' nog niet meer op onze podia te zien zijn maar gelukkig is er dit 'Blue Rooster Event' die de muziek liefhebbers naar de 'Hanewijk' weten te lokken.

Met 'Wanting Your Love Son Bad', 'Lucky' en 'Moon In Her Eyes' zijn deze 'The Dawn Brothers' hier zo aan het einde van hun passage bij dit ondertussen meer dan bekend 'Blue Rooster Event' gekomen en wacht hun nog een verdiend en overdonderend applaus. Een dosis tempo wisselingen dan nog met het rockin' 'Devil Woman' en zo kan Kris door dit concert zijn clubje bijna naast dat van 'Rockpalast' gaan plaatsen en kunnen wij ons hopelijk kunnen opmaken voor een warme festival zomer.