© Rootsville.eu

The Blue Chevys (B)
35 Years Anniversary
Kaffee Claude Haacht (20-04-2024)

reporter & photo credits: Rootsville

info band: The Blue Chevys
info club: Kaffee Claude


© Rootsville 2014


De elektrificatie van onze voertuigen lijkt nog ver weg, of je moet een bedrijfswagen hebben, want toen we op zaterdagavond richting 'Kaffee Claude' trokken voor een ontmoeting met enkele 'Blue Chevys' leek het wel of heel Haacht en omstreken op de been was. Uiteraard was dit niet voor een tentoonstelling voor enkele 'Blue Chevys' modellen maar een concert van de toch wel plaatselijke band 'The Blue Chevys' en dit in het kader van hun 35-jarig bestaan. Plaatselijk? jazeker want het begon voor deze band allemaal hier wat verder in het Damiaan Instituut. We tekenen 1989 toen de broertjes Frederic en Phillipe Martello samen met Kris Bries het begrip 'brossen' onder de knie kregen om zo 'The Blue Chevys' in het leven kwamen te roepen. Nu in 2024 barst de locale concerttempel 'Kaffee Claude' hierdoor dan letterlijk uit zijn voegen.

Met hun laatste single 'The Night Calls' van het gelijknamig album welk werd uitgegeven bij 'NAKED' productions staat de zaal hier letterlijk van bij de start al onder stoom. Net als het album 'Twice Fifteen' uit 2018 zijn deze blinkende kleinoden nog steed verkrijgbaar hier aan de merchandising stand. Deze 'The Blue Chevys', is een band die evolueerde van de Rock & Roll naar de Rhythm & Blues met een vleugje Americana en Soul maar met als rode draad nog steeds de 'Blues'. De band bestaat nog steeds uit Kris Bries (zang, harmonica), Frederic Martello ( lead gitaar), Philippe Martello (drums), Jean-Luc Cremens (bas), Sven Smekens (gitaar), Kim Vandeweyer (trompet) en Koen Desloovere (sax).

Het zou zoals het past bij een concert ter gelegenheid van 35 jaar actieve dienst een mix worden van oud en nieuw, van Haacht tot in Texel. We zouden er zelfs al een paar nieuwe nummers bij krijgen, dus is een nieuw album ook al niet ver weg meer. Met  'Never Gone' en 'Lonely People' komen we zo in aanraking met hun vernieuwde sounds. Maar ook door hun 'Follow The Moon' uit hun legendarisch en helaas niet meer te verkrijgen album 'Birdcage' leren we dat deze 'The Blue Chevys' hier nog steeds na al die jaren enorm populair zijn gebleven.

Alles picobello ware het niet dat de licht technicus dacht dat we hier in een rocktempel stonden. Dus sorry aan Kim en Koen maar daar was geen beginnen aan. Dan maar verder met het muzikale en dat is nog steed 'High Class' met songs als 'Turn It Back' en 'Turn In The Middle'. We kregen er met 'Blue Skies' zelfs een akoestisch nummer bij al heb ik mijn twijfels of dit aan den toog te horen viel. Met 'Up The Line' werd het dan weer blues voor de smoelschuivers en ook met 'Got That Feeling' laten de talrijke fans horen dat ze nog steeds zot zijn van deze 'The Blue Chevys'.

35 jaar dat is niet niks en dan moeten we ook maar meteen danken aan 'Hideway'. Zijn hoogheid Koning Filip kon er helaas niet bij zijn vanavond en Prinses Eléonore had ook niet de toelating gekregen om haar 'Sweet Sixteen' in 'Kaffee Claude' te komen vieren, dat zal dan iets worden voor 'Twice Sixteen'. Gelukkig hadden die van de 'Fanclub' van 'The Blue Chevys' er wel aan gedacht om hun favoriete band hier in de spotlights te komen zetten.

Als toemaatje kregen we nog 'Shake'em' en die million selling hit 'Need Never Get Old' van 'Nathanial Rateliff & The Night Sweats' uit 2016 en net die gedachte proberen we aan vast te houden. Buiten stond er nog steeds een kleine rij die niet binnen konden. Gelukkig voor hen spelen deze 'The Blue Chavys' ook noh in JH Kabal te Puurs voor de pré-opening van 'Duvel Blues' en op 8 juni op het 'Mine Blues' festival in Heusden-Zolder. Ik zou zo zeggen van leg maar onmiddellijk een bus in want het zal vuurwerk geven.