© Rootsville.eu

The T-Bones (B)
Blues
Den Venetiaen Hoegaarden (27-04-2024)

reporter & photo credits: Freddie

info band: The T-Bones
info club: Den Venetiaen

© Rootsville 2024


Looking for the heart of saturday night en dat gebeurde zaterdagavond in 'Den Venetiaen' van den Toots in Hoegaarden. Op de affiche de try-out van een nieuwe Belgische bluesband 'The T-Bones'. Een optreden op een zaterdagavond bij den Toets dan kan je ervan op aan dat het 'volle bak' is. Net nog niet moest je gaan parking vinden aan de sporthal van Hoegaarden want in en rond het plein aan 'Den Venetiaen' was iedere vierkante centimeter ingenomen.

'The T-Bones' zijn een bluesrock band verrezen uit de as van 'Lazy Gray' met roots in en rond de suikerstad van België, Tienen. Een collectief van vijf oudere en jonge blues apostelen die er in hun eentje voor zorgden dat hier werkelijk niemand, maar dan ook niemand nog binnen kon. Deze 'T-Bones' bestaan uit vocaal uithangbord 'Germain Rega', een ritmesectie bestaande uit de nestors van de band 'Keith Huckle' op bas en drummer 'Michel Hallet'. Michel's zoon Simon Hallet staat in voor de elecktrische rifjes samen met Bert De Marrez.

Bij aanvang nog vlug enkele portretjes trekken want na opener 'If You Don't Start Drinkin' van de iconische George Thorogood' is het hek hier meteen van de dam. Hun eerste optreden als 'The T-Bones' en al meteen waanzinnig populair het is niet iedereen gegeven. Alles maar meteen in me opnemen want 'CD-kes' die zijn nog niet voorhanden. Met 'It Ain't Superstitious' en 'Rosalie' in de versie van 'Thin Lizzy' is dit meteen voer voor de headbangers aanwezig.

Toegegeven, de nummers zijn op het lijf geschreven van deze blues shouter 'Germain Rega' en de sfeer die hij opwekt hier kan als hectisch worden omschreven. Hun versie van 'Wang Dang Doodle' dat in 1960 als eerste door 'Howlin Wolf' werd opgenomen werd geschreven door de huisleverancier van 'Chess', Mr. Willie Dixon' is er eentje dat nog steeds goed wordt ontvangen. Deze 'T-Bones' verwerken er 'La Grange' van ZZ Top in om het extra steviger te laten overkomen.

Nog eentje dan van George Thorogood en met diens 'Bad To The Bone' wordt de 'rock fever' hier meteen overschreden. 'Roadhouse Blues' is nog zo een nummer voor de stevigere zielen onder ons en daarbij gaan onze gedachten uiteraard ook uit naar Jim Morrison en zijn groepje uit de roaring sixties.

'Rattlesnake Shake' is van de hand van Peter Green maar kennen de blues liefhebbers in de versie van verschillende blues goden. Eentje daarvan is zeker ook Omar Dykes van de band 'Omar & The Howlers' en zo komen we uit bij het Texasblues arsenaal met niets minder dan SRV's 'Pride & Joy'. Een stevige set van deze 'The T-Bones' hier in 'Den Venetiaen' wat dan uitdijt met nummers als 'Down At The Doctor's' uit de era van de 'British Blues' met 'Dr. Feelgood'.

'Rock This Place' is dan de afsluiter die past bij deze try-out van deze 'T-Bones' maar dat is y-uiteraard buiten de waanzinnige fans gerekend. Nog eentje van de iconische band 'Cream' met 'Crossroads' en zo mogen ze dan terugkeren naar het dorpje van de suiker met 'It's All Over Now' van 'The Rolling Stones' dat werd geschreven in 1964 door Bobby Womack.

Hier in 'Den Venetiaen' surfen ze van de enen naar de andere wave op 4 mei met de surf band 'Alnico Wave Generation'. Wipe Out!

de jongere T-Bones