© Rootsville.eu

The Black Daniels (B)
Pokerrun MC Black Hawks
Hamme (14-04-2024)

reporter & photo credits: Marcel

info band: The Black Daniels
info organisatie: MC Black Hawks


© Rootsville 2024


Om dat het niet altijd blues moet zijn en er eens buiten de gekende lijntjes mag worden gekleurd, ging ik vandaag voor de portie gitaarrock. Terwijl collega Freddy zich in het zweet werkte om Blues Peer in beeld en tekst te brengen, bleef ik lekker in eigen gemeente en trok naar de rockhall van de plaatselijk MC.

MC Black Hawks organiseerden vandaag een Pinksterrun, onder de noemer “Pokerrun” what the heck? De dag werd afgesloten door het optreden van The Black Daniels. Terug naar gitaarrock is eigenlijk de enige gedachtegang achter deze band. Eric Verdonck en Christophe Dejongh speelden met dit idee nadat ze het bij de Joe Piller Band voor bekeken hielden. Teveel elektronisch, te weinig gitaar…Om dit te verwezenlijken gingen ze op zoek naar sterke muzikanten. Al snel werden een nieuwe drummer, bassist en zangeres gevonden die zich mee achter dit idee schaarden.

Het ‘Old Time’ Rock geluid is terug, maar deze keer vooral in ‘medley’ vorm! Dit wil uiteraard niet zeggen dat ze geen volledige nummers meer spelen, maar afwisseling is nu eenmaal zowel voor muzikant als publiek het leukste. Geen blues dus, maar zoals Muddy Waters ooit placht te zeggen: “The Blues had a baby and they called it rock ’n roll”. De band bestaat uit Ilse van Dooren (zang), Wilmar Kleevens (drums), Eric Verdonck (Zang en gitaar), Thomas Hofman (bas) en Christophe Dejongh (gitaar).

De rockhall van de Black Hawks was goed gevuld toen de band de bühne opstapte. Ik vermoedde toen dat er iemand een muntstuk in de juke-box heeft gestoken, want we vertrokken in vliegende vaart voor een reis door de muzikale tijd die iets meer dan twee uur ging duren. De eerste medley startte vurig met ‘Whole Lotta Love’ en zette de toon voor de rest van de avond. Het alom gekende ‘Some Kind Of Wonderful’ van Grand Funk Railroad, bracht een pak jeugdherinneringen terug en dat gold ook voor ‘Iedereen Is Van de Wereld’ van The Scene of ‘Fortunate Son’van CCR. Ilse Van Dooren, die wij kennen als zangeres van onder andere The Blue Clay en Little Boy & Nightingale, trekt hier zeker haar sterk op zanggebied. Ze doet het uitstekend en dat doen ook de andere bandleden, die buiten Thomas, allemaal eens hun zangpartijtje meegeven. Daarenboven weten ze muzikaal ook meer dan hun streng te trekken.

En wat ze ook kennen, dat zijn hun klassiekers zoals ‘Take It easy’ van The Eagles, ‘Piece Of My Heart – gekend van Janis Joplin, ‘What I Like About You’ van The Romantics of ‘Sharped Dressed Man’ van ZZ Top. Alles klinkt picobello en de aanwezigen amuseren zich kostelijk en sommige dames wagen zich al aan wat danspassen. Medleys ontbreken ook niet op het appel en zo komen de Rolling Stones en Tina Turner aan bod. En de juke box staat niet stil want daar hebben we de Beastie Boys met ‘Fight For Your Right’, ‘Whatever You Want van Status Quo en ‘Seks On Fire’ van Kings Of Leon.

Ondertussen waren we voor we het wisten twee uur verder en niemand had zich maar één seconde verveeld bij dit energieke optreden. De band sloot af met ‘Don’t You Forget About Me’ van Simple Minds. Natuurlijk had niemand zin om onmiddellijk huiswaarts te keren en bissers moesten en zouden er natuurlijk komen en we kregen er zowaar drie cadeau, startend met Queen’s ‘I Wanna Break Free’, iets meer terug in de tijd veroverde Cheap Trick de charts met ‘I Want You To Want Me’ en natuurlijk mocht de über-meezinger ‘Summer Of 69’ van Bryan Adams niet ontbreken.

Met dit laatste nummer viel ook het doek over deze fijne avond. Pure jeugdnostalgie voor velen en natuurlijk voor mezelf. Voorwaar een heel fijne avond, waar ik ten volle van had genoten. Thanks Black Hawks en dikke merci Black Daniels hiervoor.

Op 13 juli zijn The Black Daniels te gast op de 3de editie van Summerfest in Hamme. Ik zou zeggen kom dat zien, kom dat zien. Geen enkele reden om thuis te blijven want het is voor het goede doel en de tapwagen met Chimay Bleue zal alweer aanwezig zijn. See you there folks !!

Marcel