CD INFORMATION  
ROOTSVILLE CD REVIEW by witteMVS
HANS THEESSINK (A/NL)
Birthday Bash

CD 1
01 Welcome
02 Slow Train
03 Brand New Dawn
04 Happy Birthday
05 Gone Girl
06 It’ll Be Me
07 Guess Things Happen That Way
08 Back Home To You
09 Banjoman
10 Shake a Hand
11 Bring It on Home
12 Another Land
13 Bourgeois Blues
14 Glory of Love
15 Built for Comfort
16 I Shall Not Be Moved

CD 2
01 Catch the Wind
02 The Blues Done Have a Baby
03 I Wish I Had Someone To Love Me
04 Sail Away
05 Slap Tap
06 Ois Von Mir
07 Herzverbunden
08 Gö, Du Bleibst Heut Nacht Bei Mir
09 Colours
10 Katrina
11 No Expectations
12 Sail Away
13 You Got To Move
14 See You Later Alligator
16 Whiskey in the Jar
17 Will the Circle Be Unbroken
18 May the Road

Op 5 en 6 april 2008 vond er een memorabele Birthday Bash plaats in de Metropol Club te Wenen. Hans Theessink  werd zestig jaar en dat werd gevierd door vrienden, kennissen en medemuzikanten. Dat Hans zeer bekwaam is in het verzamelen van medewerkers rondom zich voor het voltooien van een megaproject, is al gebleken bij zijn tribute voor Derroll Adams van 2002. Nu hebben zijn vrienden hetzelfde voor hem gedaan. En dit tweedaagse feest werd voor de nabestaanden en diegenen die er niet konden bijzijn opgenomen en op twee CD’s samengebracht .

Nu mag dit dubbelalbum in de eerste plaats een getuigenis zijn van een heuglijk feit met een daaraan verbonden feest. De sfeer en de stemming zijn duidelijk hoorbaar op de CD en zijn een soort van rode draad van begin tot einde. De korte speechjes, de gelukwensen, de aankondigingen zitten alle in de gemoedelijke, ongedwongen en spontane sfeer. Dat Hans Theessink niet bij de pakken gaat zitten omdat hij zestig wordt is tekenend voor de man. Hij is als het ware de incarnatie van de slogan “Elke leeftijd heeft zo zijn mooie kanten en voordelen.”

HANS THEESSINK BAND,  DONOVAN, THE DUBLINERS, TERRY EVANS, JACK CLEMENT, SCHIFFKOWITZ, LUKAS RESETARITS, INSINGIZI, NALLE & MÖLLER, ERIC TRAUNER, ALLAN TAYLOR, JON SASS, ALEE THELFA, GOTTFRIED GFRERER, TEXAS SCHRAMMELN, MICHAEL SEIDA, VLADO KRESLIN.

Dit is het lijstje van muzikanten die hun medewerking verleenden aan het zangfeest. Dat impliceert uiteraard dat Hans slechts in ongeveer de helft van de nummers te horen is. Dat zijn er nog altijd zestien. Op de tweede CD ontbreekt nummer 15, op de hoes als op de schijf. Dat maakt van deze eerste druk al meteen een collector’s item. Maar zo kan je dit album best  definiëren, collector’s item en onmisbaar tijdsdocument voor de Hans Theessink afficionado. Wie zich nog moet vertrouwd maken met  ’s mans gitaarkunst, fingerpicking zowel als slide, is beter af met één van zijn achttien CD’s die hij reeds heeft uitgebracht en met name zijn in 2008 gereleasde “Visions” is een prachtig album en niet voor niets genomineerd met de 2009 Blues Award Best Acoustic Album of the Year.

“Birthday Bash” is te verkrijgen rechtstreeks via Theessink’s site of bij Blue Groove.

witteMVS

 

INFO ARTIST
website
my space

video
RECORD LABEL
BLUE GROOVE
DISTRIBUTION
MUSIC & WORDS
website