CD INFORMATION  
ROOTSVILLE CD REVIEW by Freddie
THE SADDLE TRAMPS (US)
Greatest Hits, Round 1

1 Mamma Was A Flagger
2 After A Sixter
3 (You Put The) Cunt In Country
4 Consuela
5 Waitin' On A Waitress
6 Shakin' In My Boots
7 Cindy Brady (Have My Baby)
8 The Mullet Song
9 El Boracho
10 Home Sweet Homo
11 Truck Drivin' Lover
12 Piggy Sue
13 My Dicks' Too Big

In april verscheen al de recensie over één van de nieuwe ontdekkingen van Surfing Airlines… The Defibulators en gaven we melding dat in het najaar Gert en Anneke ook naar buiten zouden komen met een andere nieuwe band om hier te gaan promoten.
Deze tweede ontdekking betreft ‘The Saddle Tramps’ . Evenals de vorig vermelde groep zijn ook deze bende een zooitje ongeregeld en komen naar buiten als een Country – Punk band al moet de ‘punk’ natuurlijk niet letterlijk worden genomen en slaagt dit meer op de attitude en de ‘looks’ van de band.

Qua muziek denk ik dat zelfs ‘niet country’ lovers er zullen van gaan houden al moeten we misschien toch weerom een uitzondering maken voor de ‘line-dancers’. Hun shows zijn gespekt met een heel hoog humor gehalte en de sfeer zit er meteen in vanaf de eerste noot waarbij de teksten eerder niet geschikt zijn voor een jeugdig publiek maar alleen voor 18+, zo wordt door het censuurprotocol gemeld :-).

Probeer maar eens te luisteren bijvoorbeeld naar ‘Mama was a Flagger’ laat staan ‘After A Sixter’ waar deze song over ‘pussy’s wellicht nooit de US charts zal binnenraken. Nee dit is country met ballen en soms leunt de sound en het ritme aan bij Johnny Cash al moet het daarbij blijven want zelfs Johnny zou bij het brengen van dergelijke songs het schaamrood op zijn wangen hebben gekregen. Zo noemen Scotty en zijn gang ‘broken hearted lovers’ gewoon suckers en misschien hebben zij wel gelijk.

Het hoeft uiteraard niet altijd obsceen te zijn en zijn nummers als ‘Truck Drivin’ Lover’ en ‘Peggy Sue’ gewoon steengoede swingende countrysongs, maar moeten we bij de laatste track ‘My Dick’s Too Big’ toch gewoon weer onze handen op de oortjes van de kleintjes leggen.Dus klaar voor een avondje enternainment? Markeer dan alvast oktober in je concertagenda want dan doen ‘The Saddle Tramps’ onze clubs aan en wordt het dankzij Surfing Airlines weerom genieten….

De band:
REV. SCOTTY ROLLER: Vocals, Guitar, Weddings, Eulogies, Baptisms & lawn mower repair. "BIG JOHN" VON NOLDE: Vocals, Bass & Size 48 Bibs & low-speed pursuits MIKE YOUNG: Drums & new salad dressings. SUZY SWITCHBLADE: Fishnets, cigarettes & welfare screening JON PERRY: Guitar, palm-reading, big game hunter and Nevada state bunko champion.

INFO ARTIST
website
my space

music samples
RECORD LABEL
INDEPENDENT
DISTRIBUTION
CD BABY
website
PROMOTION & BOOKING

SURFING AIRLINES
website