CD INFORMATION  
ROOTSVILLE CD REVIEW
BLUE B's & S (Blue Business) (B)
I'm Your man

Take Out Some Insurance
One Way Out
Lay Down Sally
Loosen Up
Need Your Love So Bad
Tell Me I’m Your Man
Talk To Your Daughter
Goin’ Up The Country
I’m A Man Of Constant Sorrow
The Midnight Special
Voor ons Belgen is ‘Bluezilla’ al lang geen onbekende naam meer, en al bestaat deze band jammer genoeg niet meer, de groepsleden zullen altijd aan de naam Bluezilla verwant blijven. Frontman Steff Peire bleef echter niet bij de pakken zitten en nodigde enkele vrienden: drummer Bear Cogen en basgitarist Ben Bogart uit, samen staken zij de koppen bij elkaar en beslisten om een demo te maken. Niet zomaar een demo, maar een pure one take, zonder toevoegingen, zoals de band klinkt bij een live optreden. Deze demo draaide al vlug uit tot een Full CD en ziehier het pas geboren kleinood ‘I’m Your Man’ van de spiksplinternieuwe “Blue B’s & S” (spreek uit Blue Business).

Uit het verleden noteren we dat de heren weten hoe ze een publiek moeten bespelen en dat trachten zij ook in dit schijfje weer te geven, wat hun heel goed lukt met zowel gekende ‘Lay Down Sally’ (Eric Clapton) en ‘Need Your Love So Bad’ (Little Willy John) nummertjes, als met de meer traditonele songs zoals ‘Loosen Up’ en ‘The Midnight Special’ dit laatste zeker gekend in de Nederlandse versie “Schijn ‘n lichtje op mij” (Drukwerk). Ook de covers ‘Take Out Some Insurance’ (Jimmy Reed ) en ‘One Way Out’ (Elmore James) worden hier met een eigen Blue B’s & S toets neergezet.

Tien tracks die gezellig in de oren klinken. Dit is Belgisch mensen, en het mag er wezen!  De release van deze boreling zal plaatsvinden in Cafe BP te Mortsel op 24 september en in Cafe (Bluesclub) ’t Goor te Wuustwezel (Gooreind) op 1 oktober 2010. Bluesliefhebbers zijn bij deze gewaarschuwd. (Leen)

 

Steff Peire, Bear Cogen, Ben Bogart

INFO ARTIST
website
RECORD LABEL
STEFFENS RECORDS
DISTRIBUTION
mail
 
 
review posted: 23/08/2010