CD INFORMATION  
ROOTSVILLE CD REVIEW
CHATHAM COUNTY LINE (US)
Wildwood

Wildwood
Alone in New York
Saturdays & Sundays
Crop Comes In
Porcelain Doll
Out of the Running
Heart Attack
Ghost of Woody Guthrie
Honeymoon
Ringing in my Ears
Blue Jay Way
End of the Line
Mocht je nog nooit in de gelegenheid geweest zijn om een concert van deze North Carolina acoustic band mee te pikken dan kan je voor het visuele aspect van dit niet - te - missen - festijn best eens een kijkje nemen op de video clip die wij hiernaast aanbevelen. Voor het luisterend oor zijn er immers al een tijdje de vier must have albums die dit "Wildwood" vooraf gaan.

Ook voor deze gelegenheid zitten Dave Wilson / vocals, guitar, John Teer / mandoline, Chandler Holt / banjo en Greg Readling / contrabas wellicht opnieuw netjes in het pak en laten zij over hun handelsmerk geen twijfel bestaan ... traditionele bluegrass - om één enkele microfoon - maar met eigen huisbereide ingrediënten die het feestje alleen maar leuker en smaakvoller maken. En toch wijken de heren voor het eerst af van hun vertrouwd werkterrein - banjo, gitaar, mandoline, fiddle, bas, harmonica en pedal steel krijgen immers voor het eerst  het gezelschap van een heuse drum. (guest musician Zeke Hutchins)

Toch zijn het de vocals  & lyrics van het duo Wilson / Teer die opnieuw (bijna) alle aandacht opeisen en dat resulteert in een aantal fraaie songs  : om de tender lullaby " Porcelain Doll" en de sociale onrechtvaardigheid op "Ghost Of Woody Guthrie"  maar de voorkeur voor ondergetekende gaat toch naar het banjo feestje "Alone In NY", the Jayhawks - esque alt. country ballade " Crop Comes In" en the acoustic boogie "End of the Line" dat misschien wel het meest de live belevenis van een Chatham County Line concert weergeeft al is het bluesy getinte "Ringing in My Ears" ook een leuk alternatiefje. Het mag ondertussen vrij duidelijk geworden zijn dat Chatham County Line  & " Wildwood" niet alleen "Saturdays & Sundays " in de cd lader tenhuize of het Volvootje van de rootsrocker gaat vertoeven .... (SWA)

 

 

INFO ARTIST
website
my space
track samples
video
RECORD LABEL
YEP ROC RECORDS
website
DISTRIBUTION
MUNICH RECORDS
website
 
 
review posted: 28/07/2010